perjantai 24. helmikuuta 2012

Pitkä viikonloppu Tallinnassa

Vietettiin J:n kanssa pitkä viikonloppu Tallinnassa pari viikkoa sitten. Ostimme reissun CityDealin kautta ja siihen kuului kolmen yön hotellimajoituksen lisäksi aamiaiset, kolmen ruokalajin illallinen hotellin omassa ravintolassa sekä hieronnat molemmille. Lähdimme reissuun perjantaina aikaisin aamusta ja olimme Tallinnassa kaksi yötä. 

Olen kerran aiemmin ollut Tallinnassa ja silloin kesäaikaan eli kaupunki oli hieman erilainen. Reissuajankohdallemme oli luvattu pientä pakkasta joten varauduin lyhyellä toppatakilla ja se oli todellinen virhe. Tuuli teki pakkasesta todella hyytävän ja vanha kaupunki oli todella autio lauantain muutamia tunteja lukuunottamatta. Paljon tuli käveltyä ja tutkittua paikkoja, mutta kyllä ensi kerralla suuntaan meren toiselle puolelle kesällä jolloin ihmisiä ja elämää on paljon enemmän. 

Kylmä tuuli oli yksi syy miksi kamera oli laukussa melkein koko reissun ajan. Sormet olivat niin kylmät, ettei tehnyt juurikan mieli ottaa hansikkaita pois ja alkaa kuvailemaan tyhjää kaupunkia vaikka se nätti onkin. Toinen syy kuvien olemattomuuteen on J:n vastentahtoisuus kuvattavanaolemiseen eikä se juuri kameran toisellakaan puolella viihdy. Jätin siis J:n rauhaan ja nappasin kiireessä muutaman kuvan, joista tässä yksi vanhan kaupungin portilta otettu kuva: 


Reissun tarkoituksena oli olla rentouttava tauko perinteiseen arkeen ja mikäs sen parempaa nautiskelua kuin hyvä ruoka ja viini. J varasikin meille jo hyvissä ajoin pöydän ravintola Ribestä, joka on päässyt kolme kertaa Viron 50 parhaan ravintolan listalle. Tällä hetkellä ravintola on listalla sijalla kaksi ja kyllä siellä herkkuja saikin. Menussamme oli alkupalaksi graavilohta sekä savustettua ankeriasta ja toisena alkupalana kananmaksaterriiniä parmankinkkusalaatin kera. Pääruoaksi oli valittuna ankanfilettä kasvislasagnen kanssa ja jälkiruokana makeaa tiramisua. Viinisuositukset pyysimme tarjoilijalta, joka suositteli paria viiniä ruokien mukaan ja viinit ruokien kera olivat todella hyviä. Voin hyvillä mielin suositella ravintolaa muillekin :) 

Toinen paikka jota voin suositella on kahvila-ravintola C'est La Vie. Tutustuin paikkaan jo edellisellä Tallinnan visiitilläni ja se jäi mieleeni. Sisustus on tyylikkään yksinkertainen ja annokset nykyaikaisen raikkaita. Tällä kertaa tosin poikkesimme vain kakkupalasille kaupungilla kiertelyn lomassa. C'est La Vie:ssa saa myös drinkkejä, joten se sopii myös illan istumiseen kavereiden ja ystävien kanssa. Ehdottomasti tyttöjen paikka!

Hotellin omassa ravintolassa ei ollut kehumista, mutta se olikin meille vain pikainen ruoka sunnuntaina ennen paluuta satamaan. Lauantai-illan ruokaa tarjosi pieni kiinalainen ravintola vanhan kaupungin kivijalassa. Ei lyö laudalta omaa lähikinkkiäni, mums, mutta täytti mahamme sopivasti. Ostoksia ei reissun aikana juurikaan kertynyt, emmekä oikeastaan kauppoja paljon kierrelleetkään. J osti parit farkut, mutta siinä se oikeastaan olikin.

Viikonloppu kului nopeasti ja nyt tuntuu kuin siitä olisi jo ikuisuus. Ihmisten pitäisi kyllä reissata enemmän ja nähdä maailmaa. Sen voisi ottaa itselleen vaikka tavoitteeksi :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti