lauantai 25. helmikuuta 2012

Bangkok, Thaimaa

Jos vain voisin niin hyppäisin huomenna lentokoneeseen ja menisin syömään siihen erääseen kulmaravintolaan loistavaa redcurryä yhden Singhan ja parin hyvän ystävän kera ja sen jälkeen voisin poiketa Khaosan Roadille iltaa istumaan ja koluamaan myyntikojujen varastoja.. ja ihan vain nauttimaan tunnelmasta. Niin tein joulukuussa, kun olin Thaimaassa lomalla ja reissun alkuosan vietin Bangkokin vilkkaassa elämässä. 

En osannut kuvitella millainen paikka Bangkok olisi, koska en ollut aiemmin ollut niin isossa kaupungissa ja vielä niin erilaisessa kuin mitä Euroopasta löytyy. Jo bussimatkalla lentokentältä hotellille huomasin kuinka erilaista maisemaa voi pienen matkan aikana nähdä; talokyhäelmien jälkeen saattoi yhtäkkiä alkaa hotellialueita ja kauppakeskuksia.


Oma hotellimme oli kaupungin laidalla jossa näki ehkä hieman enemmän todellista thaimaalaisten elämää. Toki alue vilisi turisteja ja räätälit huutelivat muutamassa paikassa suomeksi jotain peräämme, mutta emme kuitenkaan asuneet missään hienostoalueella. Itseasiassa hotellimme oli perustasoisen hotellin vanha osa eli ei mikään neljän tähden perushotelli. Todella pienellä kujalla sijaitseva hotelli, jonka huoneista osa haisi niin homeelle että huoneita vaihdettiin ja joillain iski kova flunssa päälle kaikesta siitä liasta ja homeesta... Asumispaikka Bangkokissa oli ehkä ainoa, joka ei oikein napannut reissun aikana.

Vietimme Bangkokissa neljä yötä ja sinä aikana ehdimme viettää kokonaisen päivän MBK-kauppakeskuksessa, eksyä, saada auringonpistoksen, juhlia kuninkaan syntymäpäiviä, kulkea tuktukeilla, ottaa aurinkoa, juoda monta Singhaa ja Breezeriä, shoppailla lisää, löytää loistavia ruokapaikkoja, tehdä tuttavuutta aussien kanssa, ottaa _monta_ kuvaa ja nauttia elämästä Thaimaan kuuman auringon alla. Vaikka haluan takaisin, en kuitenkaan seuraavallakaan kertaa haluaisi olla koko reissua suurkaupungissa vaan meri ja hiekkarannat vetävät puoleensa. Mutta oli loistava idea yhdistää reissussa kaupunki- ja rantakohde, jolloin matkasta sai todella paljon irti. Toinen aika loistava huomio reissun suhteen oli sen ajankohta. Lähdimme matkaan joulukuun ensimmäinen päivä ja silloin turistikausi ei ollut vielä kuumimmillaan + 6.joulukuuta Thaimaassa juhlittiin kuninkaan syntymäpäivää. Oli upea nähdä kuinka paljon siellä kunnioitetaan omaa kuningasta ja kuinka kadut täyttyivät upeista valoista ja koristeluista ympäri kaupunkia. Varsinaisena juhlapäivänä oli ilotulitusta ja kulkueita eli nähtävää todella on jos siihen aikaan aikoo Bangkokiin suunnata.

Kuvia tuli todellakin siis napsittua aika lailla ja niistä olisi tarkoitus saada aikaiseksi jonkinlainen kuvakirja tässä lähiaikoina. Odottelen vielä parin kaverin lähettävän minulle heidän ottamiaan kuvia, jotta kaikki muistot tulee talteen samoihin kansiin. Tässä muutama satunnainen kuva reissulta ja meidän kulmiltamme:

Bangkok
Elämää kotikulmilta
Nam!
Nam!
Khaosan Road

Miksei Suomessa ole pinkkejä takseja?!
The Golden Mount
The Golden Mount
Valomeri kuninkaan kunniaksi.
Shoppailun ja juhlinnan merkeissä kuluneiden päivien jälkeen hypättiin bussiin ja matkattiin noin kuusi tuntia rannikolle ja lautalla siirryimme varsinaiseen lomakohteeseemme eli Koh Changin saarelle. Saari oli pieni ja ihastuttava paikka, aika hiljainen tosin joulukuun alussa. Rannalla loppuloma sujui loistavasti ja aurinko huumasi minut omakseen.

Laittelen reissun loppuosasta kuvia toisessa postauksessa. Olkoon tämä postaus vain ja ainoastaan Bangkokin ja ihanien ystävien kanssa vietettyjen iltojen kunniaksi <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti