keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Iittalan Ego

Aloin joskus jo varmaankin ennen rippikouluun menemistä keräilemään Iittalaa ja Pentikiä varastoihini tulevaisuutta varten. Ensimmäinen varsinainen sarja, jota keräsin on varmaankin ollut Pentikin Vanilja-kahviastiasto. Ihastuin astiaston vaaleaan sävyyn ja siroon kupin malliin. Ei mennyt kauaakaan, kun olin saanut kasaan jo tusinan kuppeja ja pari teekuppia + sokerikot sekä muutaman tarjoilulautasen. Astiasto pääsi käyttöön, kun muutin 19-vuotiaana kotoa pois silloisen poikaystäväni luokse.

Nyt aikaa on kulunut ja tyylini alkanut löytää omat uomansa ja olen huomannut, että en ole kovin ihastunut omistamaani kahviastiastoon. Olenkin viimeisen vuoden aikana selaillut muun muassa Iittalan valikoimaa siinä toivossa, että löytäisin itselleni korvaavan kahviastiaston. Nyt etsintä on vihdoin tuottanut tulosta ja olen löytänyt itselleni varteenotettavan kahvikuppisarjan. Kyseessä on Iittalan Ego-kahvikupit, jotka osuivat silmääni jossain televisio-ohjelmassa syksyllä ja ihastuin heti niiden yksinkertaiseen tyylikkyyteen.

Kuvat: Iittala.fi
Ego on suomalaisen suunnittelijan, Stefan Lindforsin, vuonna 1998 suunnittelema kuppisarja. Näin Iittalan sivuilla kuvataan kuppeja:
"Sopusuhtaisen ja itsevarman Egon tunnusomainen korva lepää asetilla, jota voi käyttää myös lautasena. Egon omaperäisessä muotoilussa yhdistyvät funktionaalisuus ja estetiikka. Tasapainoinen, tukeva kädessä ja joustava käytössä – Ego on malliesimerkki katseenvangitsevasta muotoilusta."  
Sarjaan kuuluu espressokuppi, perinteinen kahvikuppi sekä aamiaiskuppi-nimellä kulkeva kuppi, jonka itse miellän teekupiksi. Kupit myydään ilman lautasia, mutta mielestäni lautaset kuuluvat olennaisena osana astiastoon niin ulkonäön kuin käytännöllisyydenkin osalta.

Tämän löydön tehtyäni olenkin alkanut pohtia oman Vanilja-astiastoni myymistä ja tilalle hankkisin edellä esiteltyjä Egoja. Toisaalta olen miettinyt, että kannattaisiko odottaa tuotannon loppumista ja vasta sitten myydä astiasto, jolloin siitä saisi enemmän arvoaan vastaavan summan. En kuitenkaan saa kerättyä tusinaa uusia kuppeja hetkessä, jolloin Vaniljan kupit toimisivat myös hätävarana jos tulee suurempi joukko kahvitettavaksi.

Tämä kaikki tuli mieleeni jälleen eilen, kun sähköpostiin tulleen mainoskirjeen kautta ajauduin Hobby Hallin Hobbaloihin ja bongasin sieltä alennuksesta mitäs muutakaan kuin Iittalan Egoa! Tarjouksessa on siis neljän aamiaiskupin+lautasen setti, joka on kyllä aika houkutteleva. Mitenhän käy :)    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti