sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Tuliaisia Iittalasta

Iittala, mikä ihana rahalipas ja siellä ne rahat tosiaan säilyy! :D Olen jäänyt Iittalan tuotteisiin koukkuun jo joskus junnuna (typerä sana) ja sen jälkeen ei ole ollut paluuta. Mikähän on ollut ensimmäinen tuotteeni sieltä, ehkäkin mummulta saatu harmaa Aalto-vaasi..? Ei voi muistaa enää... Sen jälkeen on kuitenkin kertynyt suhteellisen hyvä kokoelma valikoituja lasistoja ja astioita samasta putiikista. On Kartiota, Aika Graphicsia, Mangoa, Essenceä, Gaissaa, Kiveä, Aaltoa ja mitä vielä. Rakasta tyylikästä, yksinkertaista tyyliä, joka Iittalan useimmista sarjoista löytyy ja jälleen menin ja ihastuin yhteen lasisarjaan ja kovaa..

Vuosia sitten äiti hankki lahjaksi jollekin Aarne sarjan snapsilaseja ja silloin vasta ensimmäisen kerran kiinnitin huomioni kyseiseen sarjaan. En ihastunut lainkaan Aarnen viinilaseihin tai olutlaseihin mutta ne snapsilasit olivat samaanaikaan hellyyttävät ja ihanan maskuliiniset paksun pohjansa ansiosta. Rakkautta ensisilmäyksellä mutta kaukosuhteeksi se jäi sillä samaan aikaan on ollut keräilyn alla niin monta eri sarjaa. Nyt ilokseni kuitenkin Iittalan kesä-alessa oli tarjouksessa juurikin niitä sarjan snapsilaseja ja pakko niitä oli saada. Ihana äitini poikkesikin sopivasti Iittalan myymälässä ja soittelin heti perään vihjeeksi jos voisin saada näitä laseja. Ja seuraavana päivänä minulle tuotiinkin töihin pieni ihana lähetys joka sisälsi peräti kuusi näitä suloisia pikku laseja. 

Aarne sarja on Göran Hongellin suunnittelema ja se on vuodelta 1948. Hongell palkittiin sarjastaan Milanossa vuonna 1954. Lasi on melko ohutta maljaosastaan ja pohja on jokaisessa lasissa hyvin paksu ja tukeva. Pohja onkin varmaan lasin tunnusomaisin piirre. Nyt näitä on kuusi kappaletta kaapissa odottamassa käyttöään. Olisipa vitriini jossa saisi kaikki lasit nätisti esille! 

Jos joku nyt kaipaa näitä samoja laseja niin niitä on tarjouksessa kaksi kappaletta 10 eurolla eli säästö on aika huima. Netissä on muuten samat tarjoukset! :) 

2 kommenttia:

  1. Hehe, hyödynsin saman tarjouksen! Ostin 8 kpl vesilaseja vähän kivempiin kattauksiin. Tai sis punaviinilaseja, mutta tulevat meillä vesilaseiksi. :)

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä aika huikeassa tarjouksessa. Hyviä löytöjä tälläiset eli hyvä me! :)

    VastaaPoista