sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Mekko - Marimekko

Sain meidän mummulta pienen tehtävän, kun se kaivoi esiin vanhan Marimekon mekkonsa. Mekko on ostettu jo vuosia sitten, mutta nyt oli lyhentämistä vaille. Nappasinkin mekon muukani ja kävin äidin luona lyhentämässä sen sopivaan mittaan. En olekaan pitkään aikaan ommellut mitään suurempaa, lyhennyksiä lähinnä tehnyt vaikka kova suunnitelma oli tällekin kesälle maximekko itselle väsätä. Tai no ehtiihän vielä! Kun vaan löytäisi sopivan kankaan. 



Ajattelin ensin että pääsenkin helpolla lyhennyksessä, mutta ei se niin yksinkertaista ollutkaan kun sitä ei voinut koneella lyhentää ja saumuriakaan ei meiltä löydy. Näinpä jouduin ensin tekemään siksak:illa oman saumurin korvikkeeni ja sen jälkeen tikkasin helman nöyrästi käsin. Pari tuntia ommellessa meni, mutta ihan mukavan puuhan äärellä. Ja Marimekko mekko on kunnon tukevasta puuvillasta tehty eli sitä on helppo ja hyvä ommella :)  


Olen muuten joskus jo ala-asteella varmaan tehnyt tuon neulatyynyni. Hyvin on palvellut siitä asti ja palvelee varmaan vielä vuosia. Täytyy laittaa se vaan taas kovempaan käyttöön ja alkaa ompelemaan enemmän. Se kun on varsin hauskaa ja työn tuloksen näkee nopeasti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti