perjantai 6. heinäkuuta 2012

Ceasar

Salaattien kermaa tai no salaattien salaatti on ceasar-salaatti. Ja parastahan se on kanalla höystettynä. Kastikehan tekee oikeastaan sen ceasar-osuuden siihen salaattiin eli kastikkeen tulisi olla majoneesinen jossa on anjovista ja vaikka mitä ainesosaa. Se sitten sekoitetaan romaine-salaattiin ja sitten sen voikin rakentaa aika monilla eri tavoilla esimerkiksi juuri sen kanan kanssa.

No tämä nyt ei ehkä ole se maailman parhain ja oikeanlaisin ceasar-salaatti mutta hyvältä maistuu. Eli hain viikolla kotiin illalliseksi itselleni läheisestä kahvilasta täyttävän salaatin:


Kaikkien noiden ihanan rapeiden krutonkien alla on aurinkokuivattua tomaattia, paljon parmesaania, kanaa sekä salaattisekoitusta. Sekaan on kaadettu Helman'sin ceasar-kastike, joka on kyllä maukasta. Annos näyttää ainakin omaan silmään jotenkin pieneltä tässä kuvassa mutta on kyllä niin iso että en meinaa jaksaa edes syödä sitä kerralla. 

Pitäisi varmaan joskus opetella itse tekemään ceasar-kastiketta. Sehän olisi varmaan taivaallista kotona tehtynä. Pitääkin tutkia netin syövereistä että millaisia ohjeita siihen klassikko kastikkeeseen oikein löytyy. Ohjeita taitaa löytyä yhtä monta erilaista kuin on niiden lisääjiäkin.. Ei siis helppo homma löytää juuri se oma suosikki :) 

2 kommenttia:

  1. Tomaatti ja kurkku eivät kuulu Caesar-salaattiin. Ei varsinkaan aurinkokuivattu tomaatti, koska sen väkevä maku dominoi liikaa.

    Caesar-salaatti on KISS:
    salaattia, krutonkeja, parmesaania, kastiketta ja joku seuraavista: kana, savulohi, pekoni tai katkarapu. That's it! ja mustapippuria voi rouhaista päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri, näin! Ja siksi mainitsinkin ettei tämä ole se oikeanlaisin Ceasar, mutta tälläisenä se sattuu olemaan lähikahvilassani :)

      Poista