sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Sivellin kuin unelma

Meikkaaminen oli joskus se päivän ehdoton kohokohta ja iltaisin saatoinkin pestä päivän meikit pois ja testailla kaikkia uusia temppuja puhtaille kasvoille. Treenailin erilaisia luomivärityylejä ja rajauksia ja muuta sen sellaista. Sittemmin olen rauhoittunut ja keskittynyt ihan siihen perusmeikkiin; meikkipohja, rajaukset, ripsaria ja poskipunaa. Simppeliä ja raikasta ja toimii kaikissa tilanteissa!

Olen aina tykännyt, että meikkien pitää olla laadukkaita ja näyttää kauniilta :) Ensimmäinen ripsarinikin oli jo Lancomen Hypnose, joka on muuten ollut ikisuosikkini siitä lähtien. Joskus ostin kaverin kanssa Maybellinen ripsaria kaupungilta mutta äiti sponsoroi kuitenkin sen loputtua taas Lancomen version. Ihastui totaalisesti siihen merkkiin ja jo alkuun huomasin suuren eron edullisten ja hieman hintavampien ripsarien välillä. Selkein ero oli varmasti pigmentissä, jota Lancomesta todella löytyi ja samalla massaa. Ripset todella olivat mustat ja vahvat. Laatuun kannattaa siis panostaa. 

Joskus kuitenkin myös edulliseen hintaan tekee todellisia löytöjä. Näin kävi vuosi tai pari sitten kun törmäsin Everyday Minerals -merkkiin netissä vai olikohan ensikosketus jossain lehtijutussa. Merkkihän valmistaa siis 100% luonnontuotteita sisältäviä mineraalimeikkejä ja valikoimiin kuuluu meikkipohjien lisäksi niin poskipunaa kuin luomiväriäkin. Eniten itseäni kuitenkin tuolloin kiehtoi merkin tarjoamat siveltimet, joita olin kuullut kehuttavan erityisen paljon. Kurkkailin ja tutkin merkin nettisivuja ja ihastuin siveltimiin hetken tutkinnan jälkeen. Muutaman päivän kuluttua tein pienen testioston ja olen saanut olla kyllä todella tyytyväinen! 

Kovassa käytössä tekstitkin kuluu

Ne on niin muhkeita! 
Merkin siveltimet on tehty synteettisestä karvasta ja varsi on bambua. Valikoimaa on suhteellisen paljon eli jokaiseen tarkoitukseen löytyy omansa. Varsinkin mineraalimeikkipohjien levittämiseen soveltuvia kabukeja on tarjolla useita niin lyhyellä kuin pitkälläkin varrella ja juuri näistä olin kehuja kuullutkin. Kun sain ensimmäisen Long Handled Kabukini käteeni - olin myyty. Sen karvat on niiiiiin pehmeitä ja niitä on niiiin paljon saatu puskettua samaan varteen, että sivellin tuntuu superpehmeältä poskella. Ja pestessä - ei varise pätkääkään! Sittemmin olen tilannut samaiselta merkiltä myös toisen pitkävartisen kabukin, poskipunasiveltimen, puuterisiveltimen sekä rajaussiveltimen ja voin vain ja ainoastaan kehua niiden laatua. Tässä parin vuoden aikana ne eivät ole menneet miksikään. Pesen omia siveltimiäni Marseille-saippualla (joskus fairylla..) ja kuivatan ne paperin päällä ja ne ovat jälleen kirkkaan valkoisia ja pehmeitä. Yhdestä irtosi varsi, jokin aika sitten mutta se oli kyllä ihan omaa mokaani kun olin syyttä suotta uittanut sitä varsiosaa veden ala pesun aikana. Sehän on siis ihan vain liimalla kiinni eikä sitä kuuluisi uitella vedessä. Hieman uutta liimaa tilalle ja sivellin toimii jälleen. 

On muuten todella mukava käyttää kabukeja, joissa on hieman vartta ja puuterisiveltimessäkin on oikein kunnollinen, tukeva varsi josta ottaa kiinni. Aika kookkaitahan nuo ovat, jos tahtoo mukanaan niitä kantaa. Mutta useimmitenhan mineraalimeikkipohjaa ei paljon tarvitse aamun jälkeen korjailla joten aika turhiahan ne laukussa mukana ovat. Kotona säilytän siveltimiä pystyssä pienissä koreissa jolloin ne saavat ilmaa ja pysyvät hyvinä. Ja siinä niiden ihan varsinaisessa tehtävässä eli meikin levittämisessä ne ovat muuten myös erityisen toimivia ;) Mineraalipohja on todella helppo ja mukava levittää näiden avulla. Sivellin nappaa tuotetta itseensä todella paljon ja näin ollen siitä pikkuhiljaa leviää kasvoille enemmän ja enemmän jauhetta ja pohja rakentuu kerros kerrokselta. Lopputulos on siisti ja peittävä. Poskipunan levittäminen ja häivyttäminenkin on helppoa hommaa ja suti on juuri optimaalisen kokoinen tehtäväänsä. En voi kuin kehua. 

Ja mikä parasta koko tässä jutussa? Siveltimien hinta on uskomattoman pieni näin loistavaan laatuun nähden. Se perinteinen pitkävartinen kabuki maksaa 12,99$ eli tämänhetkisen vaihtokurssin avulla käännettynä noin 9,80€. Iso puuterisivellin kustantaa 14,99$ eli noin 11,30€. Todella edullisia siveltimiä siis ja postikuluja nettikaupasta tulee yhdelle siveltimelle hieman reilut 4€. Se tulee kuitenkin muistaa, että Everyday Minerals on amerikkalainen yritys ja näin olleen nettikauppakin pyörii sieltä käsin. Tullirajat täytyy siis muistaa ja kosmetiikan kohdallahan ne ovat suurinpiirtein 45€. Jos ostokset ylittävät tuon summan niin paketti päätyy tulliin ja sieltä sen saa sitten maksamalla hieman vielä tullimaksuja päälle. Kannattaa näin ollen taktikoida ostoksensa niin ettei tuo maaginen 45€ raja ylity ja välttää tullin yllärit. EDIT 14.2.2013: Vuoden 2013 alusta alkaen tullirajat ovat muuttuneet ja nykyään tuo maaginen raja on niinkin alhaalla kuin 21,70,-!

Toimitusaika on suhteellisen pitkä eli joskus saattaa mennä melkein kolmekin viikkoa, ennen kuin paketti on perillä mutta näiden takia kannattaa kyllä odottaa vain maltillisesti. Kyllä ne sinne postiluukkuun ennemmin tai myöhemmin kilahtavat ja sen jälkeen kilahtelee myös ilonkiljahdukset kun ensikosketuksen näihin saa. Naapurit varokaa ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti