torstai 12. huhtikuuta 2012

Päivitystä ihon kunnosta

Kirjoittelin jo jokin aika sitten tekstiä ihonhoidostani. Eli syön tällä hetkellä lääkitystä ihooni, jotta voisin mahdollisesti nauttia tulevaisuudessa sileästä ja näpyttömästä ihosta. Kuurin aloitin tammikuussa ja nyt ollaa jo yli puolen välin kuuria ja toukokuun lopussa olisi näillä suunnitelmilla kuuri kokonaan ohitse. 

Alkuun en tosiaankaan hirveästi huomannu muutosta ihossani ja aloin olla aika toivotonkin jo kuurin suhteen sillä koko kroppa kokee kyllä aika kovia lääkkeen voimasta. Iho kuivuu todella voimakkaasti ja rasvojen kanssa saa läträtä oikein urakalla. Huulet ovat ehkä näkyvin kuivumisen merkki muille ihmisille, mutta Bevita R+ voiteesta on kyllä ollut todellakin suuri apu huulien kuivuuteen. Ihme ainetta konsanaan! 

Käytin kasvojeni rasvaamiseen La Roche Posay -merkin Effaclar H -nimistä hoitovoidetta melkein koko alkupuoliskon ajan. Apteekissa sitä suositeltiin kuurin aikana käyettäväksi, koska siinä on hoitavia ainesosia, jotka sopivat nimenomaan tämän hoitoon. Hoitovoide on aika tuhtia tavaraa ja tosiaan sen kanssa sai odotella jonkin aikaa ennen kuin se imeytyi kasvoihin ja kasvot olivat valmiit meikkiä varten. Kun viimeisin tuubi voidetta oli lopussa niin J toi apteekista mukanaan Humektan-perusvoidetta, koska olin lukenut sen hyvästä kosteutustehosta. Monet netissä kirjoittivat käyttävänsä juuri Humektania näiden iholääkkeiden kanssa, koska se on kevyt mutta kuitenkin todella kosteuttava. Se on siis perusvoidesarjan antimikrobinen, kevyt ja kosteuttavin tuote, jolla on hintaa noin 6€ (100g). Rasva on siis yli puolet halvempikin kuin aiemmin käyttämäni Effaclar H. Kokeilin voidetta kasvoilleni heti seuraavana aamuna ja eron huomasin heti; rasva imeytyi ihoon nopeasti ja kosteutti todella tehokkaasti. Iho ei kiillellyt ja jollain tapaa koin, että ihon sävykin oli hieman tasaisempi. Aloin innolla käyttää siis Humektania aamuin ja illoin ja jätin uuden Effaclar H -tuubin ostamatta. 

Kuva: Weheartit.com

Nyt mielestäni iho on alkanut mennä parempaan suuntaan. Toinen puoli kasvoistani (oikea poski) on jo näppylöistä vapaa eikä uusia ole näkynyt nyt viikkoon tai pariin ja otsakin on säästynyt uusilta ylläreiltä. Vasemmalla puolella, poskellani on kolme isompaa näppyä, jotka ovat aika sitkeässä mutta jotenkin olen aika luottavaisin mielin niidenkin suhteen. Nämä eivät ole olleet enää niitä isoja patteja, jotka olisivat arkojakin vaan pikemminkin vain pieniä pallukoita. Ihon väri on alkanut mielestäni hieman tasaantumaan. Arvet tosin vielä näkyvät selkeästi, mutta se nyt on mielestäni ihan oletettavaakin vielä tässä vaiheessa. Kunhan saan näpyt pois niin voin sen jälkeen keskittyä ihon värin ja arpien parantamiseen.

Yksi huomio ihon kunnon muutoksessa on ollut ihon huokosten korostuminen. Aiemmin ne ovat erottuneet, mutta nyt ne ovat ikäänkuin pieniä reikiä ihossani. Ilmeisesti ennen ne ovat olleet talin täyttämät ja iho on näin ollen ollut tasaisempi, mutta nyt se ammottavat tyhjyyttään. Myös nenäni, joka oli aiemmin mustapäiden valloittama, on nyt pienen, pieniä reikiä täynnä. Mutta tämä varmasti hoituu sillä, että hankin itselleni sopivan meikinpohjustusaineen, joka tasoittaa ihon ennen meikin levitystä. Pieniä huolia siis!

Toivotaan nyt että suunta parempaan todellakin jatkuu ja saan lopettaa kuurin suunnitellussa aikataulussa. Kevät koittaa ja ihana aurinkokin jo paistaa lämmittävästi, mutta aurinkoa ei saa paljon vielä ottaa. Iho on lääkkeen voimasta niin hauras, että se pitää suojata todella hyvin kuurin aikana. Solariumit ja auringon palvonta on siis kiellettyä vielä yli kuukauden verran, mutta ehkä lopputulos palkitsee niin että kesän aloittaminen valkoisena kanana ei haittaa niin paljon ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti