keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Vapun lounas

Vappu tuli ja meni - aika vauhdilla! Meillä ei vietetty neljää päivää änkyrämämmissä, itse asiassa en juonut alkoholia kait yhtenäkään päivänä. J hieman kävi maistelemassa jotain juomia maanantaina, mutta siihen sekin sitten jäi. Puolenyön aikaan se oli jo omalla sohvalla torkkumassa ja minä paistelin meille rahkalettuja, että olisi jotain herkkua pöydässä. Herkuteltiin iso kasa lättyjä napaan ja suunnattiin mahojemme viereen nukkumaan. Oli sänky aika pieni sinä yönä. 

Vappupäivänä oli ainakin täällä suunnalla ihan uskomaton tuuli ja tuiverrus! Mutta meille oli varattuna pöytä Vanajanlinnan vappulounaalle, joten tuulta uhmaten laitoin hiukseni ja suunnattiin puoli kahdeksi linnan maisemiin. Meinattiin jopa myöhästyä, mutta ihan ajoissa lopulta saavuttiin paikalle. Olin odottanut hieman hienompaa tarjoilupöytää Vanajanlinnan tason tuntien ja sen perusteella mitä olen siitä viime aikoinakin kuullut. Tarjolla pöydässä oli seesamilla kuorrutettua lohta hieman sushimaiseen tapaan soijakastikkeen kera, silliä, peruna-parsasalaattia, tofusalaattia, makkaroita. Pääruoaksi voikalaa ja härkää ja jälkkäripöydässä odotteli vaniljapannacotta, hedelmäsalaatti sekä vapun perinteiset eli pikkumunkit ja tippaleivät. Kaikki ruoka maittoi paremmin kuin hyvin, mutta todella odotin jotain enemmän. Olisin halunnut ihastella pöydän äärellä kuola suupielissä, mutta nyt maistelin hieman pettyneenä jäähtyneitä makkaroita. Osoittautuivat ihan hyviksi, mutta silti. Ruoka täytti vatsan ja kotimatkalla oli tuskaa istua ratin takana, mutta kaarrettiin silti vielä torin laitamien kautta jotta nähtäisiin viimeiset iloiset vapputoreilijat. Perheitähän siellä enimmäkseen oli, mutta olipahan niillä ainakin hyvä mieli! 

Nyt on jälleen arki koittanut ja työt odottavat. Aurinko onneksi paistaa, joten varmasti tulee mukava päivä töissä. Olisikohan tänään palkkapäivä ja voisi hyvillä mielin tehdä pari tarpeellista tilausta itselleen ja kissoilleen. Mamman muruset tarvitsevat herkkua ;) 


Poika toivottelee hullunkuriset keskiviikonjatkot kaikille! Nauttikaa auringosta ja lyhyestä viikosta :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti