keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Timeless Design With a Thought

Valmistujaisissa saamani lahjat paljastuvat huomaamatta näin yksitellen. Tällä kertaa kyseessä on veljeltäni ja hänen avopuolisoltaan saamani Iittalan lahjakortti. Kyllä veli siskonsa tuntee tai sitten on valinnut fiksun puolison sillä lahja ei olisi voinut olla parempi. Kerään monia erilaisia Iittalan sarjoja ja olen pienestä pitäen silmät kiiluen kulkenut Iittalan myymälöissä ihaillen ja haaveillen niistä kaikista kauniista esineistä. Ja kun ne ovat vielä suuri osa ihan käyttöesineitä kuten astioita niin ei voi ainakaan turhan hamstraamisesta syyttää.

Olin ihan innoissani, kun näin Iittalan logon pilkottavan kortista ja huomasin mitä lahjakuoresta paljastui. Mietin, että menee ehkä kymmenen minuuttia kun olen nappaillut haluamani ostokset ostoskoriin ja kassan kautta kotiin. Mutta kuinkas kävikään? Siirryin selailemaan Iittalan nettisivuja ja menin sekaisin kuin pikkulapsi karkkikaupassa, kun halusin kaikkea. Tajusin, etten pysty päättämään mihin lahjakorttini oikein kohdistaisin ja mitä sillä ostaisin.

Kotoa löytyy Iittalaa jo aikamoisesti niin astioiden, tuikkujen kuin sisustusesineidenkin muodossa. Lautasina toimivat valkoiset Teemat sekä Aika Graphics -sarja. Laseina on hiekanväriset kartiot, Essencen-sarja ja mukeina Versoja. Aterimina löytyy Mangot ja veitsiä, kakkulapioita ja juustoveitsiä Tools-sarjasta. Pöydällä on ryhmä Kivi-tuikkuja ja hyllyllä Mariskooleja. Isä on ostanut myös Toikan lintuja ja lahjaksi olen saanut muun muassa Aallon-maljakoita ja teräsvateja. Nyt mietityttääkin, että mitä seuraavaksi. Essencen viinilaseja on vajavainen määrä niin puna- kuin valkoviinilasejakin ja Teeman syviä ruokalautasiakin kaipailisin muutaman lisää. Etsinnässä on myös uusi hyvä paistinpannu ja valkoisia sekä lasisia tarjoiluastioita. Himoitsen myös Toikan Riekko-linnulleni pikkusiskoa Kyrmystä tai Kuukusesta.

Valinnanvaraa ja himonkohteita olisi siis aivan valtavasti. Nyt vaan pitäisi tehdä päätöksiä ja miettiä mitä todella nyt kaipaisin ensimmäisenä. Vai sijoittaisinko lahjakortin juurikin johonkin kauniiseen lintuun esimerkiksi, jolloin sillä olisi ihan oma merkityksensä lahjana. Keräilin kollaasiin niitä asioita, jotka päälimmäisenä nyt ovat mielessä ja joista johonkin todennäköisesti lahjakortin kohdistan. Jos sitä tässä pikkuhiljaa jo pystyisi päätöksiäkin tekemään.

Kuvat: Iittala.com
Noista varmasti valitsen tässä pikapuoliin sijoituskohteen lahjakortilleni. Kuvissa jo mainitsemani Essencen viinilasi, joita tarvitsisin muutaman lisää samoin kuin Gaissan grokilasejakin. Teeman lautasia ei kauheasti voi olla liikaa, mutta tähtään nyt siihen että sekä syviä- että matalia lautasia olisi tusinan verran. Ego sarjaan olen myöskin nyt kovasti ihastunut ja haluaisinkin kerätä niitä kokonaisen sarjan. Mietin kuitenkin, että pitäisikö kuitenkin kerätä ne vajaat sarjat täyteen ja vasta sitten aloittaa Egon kerääminen. Mutta toisaalta aina varmasti on jonkin sarjan kerääminen kesken. Nappasin kollaasiin mukaan myös sen kaipailemani uuden paistinpannun Rotisser sarjalta, jossa on jykeviä ja hyvännäköisiä pannuja. Tuollaisen nostaa ihan mielellään pöytäänkin. Aalto sarjan iso vati oli valmistujaisissa salaattivatina ja toimi siinä tehtävässä loistavasti. Äidillä on tuo pienempi koko ja siihen kerättiin tuulihatut juhlissa tarjolle ja itsekin nyt hieman tuotakin kokoa himoitsen. Toinen ei-niin-kiireinen, mutta sitäkin mieluisampi hankinta olisi Iittalan Decanter. Ja pitihän mukaan ottaa se Kuukunenkin. Niin herttainen pieni lintu!

Näitä nyt mietiskelen ja ilmoittelen kun olen päätökseni tehnyt. En ole muuten katsonut onko kortti voimassa kaikissa Iittalan myymälöissä ja onko se esimerkiksi voimassa Iittalan nettikaupassa. Mutta jostain syystä en tykkää ostaa tälläisiä tavaroita postimyynnistä, kun Iittalalla on ihania omia liikkeitä ja erityisesti tykkään käydä Espan myymälässä. Ehkä menen sinne pyörimään ja valitsemaan :)

Kortti on voimassa vuoden, mutta kuka tuollaista malttaisi vuoden kaapeissaan  pyöritellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti