torstai 26. huhtikuuta 2012

Kuukausi ihanaan ihoon

Jälleen ajattelin kirjoitella oman ihoni tilanteesta hieman päivitystä sillä huomaan, että paljon googletellaan tähän asiaan liittyä asioita eli juuri isotretinoin kuurista. Itsellä alkaa huomenna neljäs ja samalla viimeinen kuukausi omaa kuuriani lääkkeen kanssa ja tällä hetkellä olo on luottavainen.

Näin alkuun heti päivitys asiasta, joka on heti päällimmäisenä aamulla mielessä; särky! Jälleen viime yönä oikean käden niveliä särki oikein kunnolla ja en oikein saanut nukuttuakaan sen takia kun heräilin vaihtamaan asentoa. Se ei särje läheskään joka yö, mutta aina silloin tällöin. Useimmiten se on hieman kipeä ja arka aamuisin, mutta kunnollinen kipu siinä on noin kerran kuussa. Muuten olen havainnut myös hieman jäykkyyttää lihaksissa, mutta ei mitään kovinkaan huolestuttavaa. Naurattaa vaan kun olen kuin vanhan mummo sohvalta noustessa, kun ei meinaa lihakset lämmetä millään  :D 

Vaihdoin Effaclarh H -hoitovoiteeni jokin aika sitten Humektanin ja tuntuu, että tilanne lähti heti silloin parempaan päin. Humektan imeytyy hyvin kasvoihin ja se jää mukavan tuntuiseksi meikin alla. Superkuivina päivinä sitä tosin saattaa joutua laittamaan kaksikin kerrosta, mutta en ole kokenut sitä ongelmaksi. Huulillani käytän edelleen Bevita R+ rasvaa, joka toimii ihmeen lailla. Töissä on tuskallisinta huulten suhteen sillä joskus ei kertakaikkiaan ehdi ja voi lähteä lisäilemään huulirasvaa, joten huulet saattavat olla päivän jälkeen aika huonossa kunnossa. Huulikiillot olen skipannut kuurin aikana sillä ne eivät olisi siistin näköiset näissä huulissa. Tosin yksi poikkeus on eli Lancomen Juicy Tubes -huulikiilto on aika toimivaa. Se on paksua ja kosteuttavaa ja pysyy huulilla melko pitkään. Sitä kannattaa siis kokeilla, jos haluaa ehdottomasti huulilleen jotain kiiltoa tai väriä saada. 

Kropassa esiintyy edelleen paikoitellen todella kuivia kohtia, mutta ne on kuitenkin melko helppo rasvoa hyvään kuntoon. Tällä tarkoitan siis sitä, että illalla nukkumaan mennessä jalat saattavat olla todella kuivat, mutta hyvällä rasvalla ne pehmenevät siloisiksi. Aamulla tosin sama homma on edessä, mutta sille nyt ei selvästikään mahda enempää tämän kuurin aikana ja onneksi hamekelit ovat vielä edessäpäin. Kämmenselkäni menivät jokin aika sitten todella huonoon kuntoon ja hilseilivät voimakkaasti. Yhtäkkiä ne vaan alkoivat punottaa ja iho alkoi kuoriutumaan oikein kunnolla. Käytin öisin käsiin Bepathenia ja päivisinkin rasvoin erinäisillä rasvoilla suhteellisen tiheään. Käsien kuntokin oli töissä pahasti koetuksella sillä siellä käsiä joutuu pesemään tiheään ja käsitellään aineita jotka kuivattavat käsiä voimakkaasti. Vapaapäivät olivat käsien pelastus. Nyt kuitenkin käsien iho on alkanut paranemaan itsestään ja näky ei ole enää yhtä hurja. Eiköhän tästäkin siis selvitä. 

Kuva: Weheartit.com

Kasvoissa iho on ottanut aimo harppauksen eteenpäin vihdoin! Ihon väri on alkanut tasoittumaan ja näppylän näppylää ei ole näkynyt kasvoilla. Tai no yksi ilmestyi alkuviikosta, mutta epäilen sen johtuneen baari-illasta ja Lumenen seerumista. En ole vielä muuten kirjoittanut mielipidettäni siitä Lumenen Vitamin C+ seerumista kun ei oikein osaa vielä sanoa mitä olen mieltä, mutta se tulee kyllä! Arvet kasvoilla on alkaneet vaalenemaan ja kaiken kaikkiaan iho on siistiynyt paljon. Olen ihan innoissani pomppinut kotona ilman meikkiä ja ihaillut sitä peilistä :D Mutta onhan se nyt huikeaa kun on vuosia kärsinyt näpyistä ja muista epäpuhtauksista ja sitten yksi kuuri tekee tälläistä taikaa. Odotan niin innolla kuurin loppua ja sitä mikä on lopulta lopputulos. Toivotaan että näpytön loppuelämä! 

Ihonhoitona olen muuten käyttänyt nyt suurimman osan kuuria Nivean herkän ihon puhdistussarjaa. Puhdistan ihan alkuun ripsarit ja rajaukset Cliniquen Take The Day Off Cleansing Balmilla, joka on tehokas ja todella riittoista meikinpoistaja. Sitten putsaan ihoni Nivean puhdistusemulsiolla, jonka huuhtelen vedellä vaikka sen voisi myös vain pyyhkiä vanulla pois. Tämän jälkeen käyn ihoni läpi Nivean saman sarjan kasvovedellä, joka on ihanan mieto ja raikastava. Tämän jälkeen silmänympäryksille Body Shopin silmänympärysvoidetta, jota aloin kuurin alussa käyttämään ettei tule heti ryppyjä, kun silmänympärysihokin kuivui niin kamalasti :P Lopuksi rasvaan kasvot ja kaulan huolellisesti Humektanilla ja valmista tulee. Jännitän sitä, että millähän sitä pitäisi sitten kuurin lakattua ihoaan hoitaa. Jatkaa näillä herkän ihon vai muuttuuko iho jälleen normaaliksi tai rasvoittuvaksi jolloin pitää siirtyä tujumpiin aineisiin.. 

Mutta nyt siis vielä viimeinen kuukausi edesssä ja päivityksiä vielä tulossa. Katsotaan mikä on lopputulos! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti