sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Uutta ilmettä keittiöön

Asun edelleen kaiken sen asunnonetsinnän jälkeenkin pienessä kaksiossani. Käytiin J:n kanssa katsomassa sitä kolmiota josta kerroin ja pohdimmekin sen hankintaa jonkin aikaakin. Seinä tuli kuitenkin vastaan sillä aika ja raha eivät riittäneet. Asunnon omistaja olisi halunnut, että olisimme muuttaneet asuntoon jo nyt huhtikuun alussa ja maksaneet siis huhtikuun alkuun mennessä sekä kahden kuun takuuvuokrat, että huhtikuun vuokran. En olisi millään päässyt omasta asunnostani eroon niin pian, että olisi ollut varaa maksaa huhtikuussa moisia summia ja olisin näin ollut kahden asunnon loukussa. Harmittaa kyllä, sillä asunto oli mukavan oloinen ja omistaja todella olisi suostunut muokkaamaan asunnon keittiön uudempaan uskoon.

Nykyisessä asunnossa kompastuskiviä on ehdottomasti kylpyhuone sekä keittiö. Ne kaipaisivat kipeästi remonttia ja uutta ilmettä. Muuttaessani asuntoon en uskonut asuvani siinä näin pitkään, mutta kahden vai jopa kolmen vuoden jälkeen olen edelleen samassa asunnossa. Viime viikolla kuitenkin jälleen pyöri mielessä, että millä voisin muokata asuntoa edullisesti hieman parempaan suuntaan. Keittiö on asunnossa niin esillä, että päätin keksiä sille jotain piristystä. Mikä olisikaan helpompi tapa piristää keittiön kaapistoja kuin uudet vetimet oviin. Nykyiset puiset vetimet ovat mielestäni hieman liikaa viime vuosikymmentä ja ajattelinkin päivittää ne uusiin ja ostaa tilalle krominväriset vetimet. Ne toisivat pirteää ja nuorekasta tunnelmaa keittiöön. Selailin netissä erilaisissa verkkokaupoissa vetimiä ja vertailen niiden hintoja ja huomasin, että saan mieleiseni vetimet edullisimmin Ikeasta. Siellä oli juuri etsimiäni vetimiä. Samalla aloin selailemaan muita keittiön tarvikkeita ja huomasin, että työtasot ovat suhteellisen edullisia siellä. Olen myös kuullut, että työtasojen vaihtaminen/uusiminen on melkoisen nopeaa ja helppoa joten se alkoi houkuttelemaan. Tutkin valikoimaa ja iskin silmäni tumman puun väriseen tasoon, jonka hintakin oli ihan kohdillaan. Taso ei ole massiivipuuta vaan laminaattia. Mietin, että kannattaako laminaattiseen tasoon edes sijoittaa, mutta toisaalta; omassa keittiössäni vesipiste ja uuni ovat eri seinällä eli veden kanssa pinnalla ei paljon läträtä ja kyllähän aikuiset ihmiset nyt osaavat keittiössä käyttäytyä. Ei ole lapsia perheessä joiden kanssa pitäisi varoa ettei yksi viistele kurkkua tasolla ja toinen kolauttele kattilalla pintaa koloille. Niinpä aloin mittailla oman keittiöni tasoa ja huomasin, että saisin Ikean tasoista pienellä lyhennyksellä juuri sopivan.
Soittelin viikolla vuokraemännälle ja kyselin varovaisesti, että mitä hän olisi mieltä jos hankkisin uudet vetimet ja työtason asuntooni. Suurin kysymys oli ehkä, että kuka nämä uudet hankinnat kustantaisi. Asunnon omistaja olikin ihan myönteinen muutokseen ja ilmoitti, että kunhan tuon kuitit ostoksista niin hän maksaa kyllä tarvikkeet, jei! Nyt siis voin suunnata joku päivä Ikeaan hieman shoppailemaan. Katsotaan tarttuuko mitään ylimääräistä mukaan. Harvoin sieltä on ihan noin vaan pois selvitty ;)

Polyvorella rakennetussa kollaasissa sain hieman näytille sitä millaisesta keittiöstä pidän ja millaiset ne kahvat sitten tosiasiassa ovat. Kuvassa olevat vetimet ovat siis juurikin ne Ikean vetimet joita lähden metsästämään ja työtaso on tuollaista samanlaista tummaa puuta. Kelpaa kyllä tänne paremmin kuin hyvin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti