tiistai 24. huhtikuuta 2012

Helppo kanawokki

Kuvailin jo jokin aika sitten yhden klassikkoruokamme valmistusta kameralle talteen, mutta unohdin kokonaan julkaista kuvat ja ruoan ohjeen. No tässä vihdoin tulee sitä ohjetta eli kyseessä on simppeli kanawokki, johon jokainen pystyy ja pienellä vaivalla valmistuu isommallekin porukalle ruokaa. Tai jos jääkaapin saranoita kuluttaa vain immeinen tai kaksi niin riittääpä sitten samasta satsista seuraavaksi päiväksi töihin evästä.

          Kanawokki:

          400g broileria maustettuna oman maun mukaan
          valkosipulia
          1 iso pussi Classic wokkivihanneksia
          pestoa
          fetaa
          soijaa

Ensin paistetaan broileri ja mukaan pannulle voisi murskata hieman valkosipulia. Tällä kertaa itsellä ei kuitenkaan sitä kaapista löytynyt, joten skippasin tämän vaiheen. Toisella pannulla paistellaan sitten wokkivihanneksia, jotka voi iskeä pannuun jäisinä. Niitä ei kannata sulatella ensin mikrossa, koska niistä tulee vetisiä ainakin oman kokemuksen mukaan. 




Kasvikset kannattaa maustaa vasta kun ne ovat jo sulia ja alkavat ottaa ihan pikkuisen väriä. Tässä vaiheessa joukkoon kaadetaan hieman soijaa ja fetaa paloina. Itse laitoin jälleen noita laktoosittomia Violan salaattijuustokuutioita ja ne ei ole kyllä yhtään niin hyviä, kun ihan kunnon feta.. Samaan aikaan kun maustaa kasvikset niin voi heittää muutaman lusikallisen pestoa kanan sekaan. Pestoahan ei kannata paistaa enää pannulla vaan se vain lämmitetään kanan kanssa ja sitten oikeastaan onkin valmista. 
Näillä ohjeilla valmistuu siis iso pannullinen herkullista ja kasvispainotteista wokkia, joka maistuu melkeinpä jokaiselle. Tätähän on todella helppo tehdä myös mökillä grillillä, kun lämmittää grillin päällä muurikkapannun ja siihen kaataan kanat ja sulattaa kasvikset. On kokeiltu ja toimii! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti