maanantai 2. huhtikuuta 2012

Kakkua ja lahjoja

Oi, oi tänään on synttäripäivä! :) Viikonloppu meni yllättäen töissä ja siinä välissä hieman juhlittiinkin. Lauantaina olin siis töissä ja siinä kotiinlähtöä tehdessäni J soitteli ja ilmoitti, että tulee hakemaan autolla. Ihmettelin, että mihin on suunta sillä kotiin matkaa on kävelymatkan verran ja sääkin oli ihan ok. Se kuskaskin mut kauppaan hakeen kakkutarvikkeita, kun halusi että leivon sitä samaan juustokakkua, jota oli tarjolla valmistujaisissa. Itse ehdin maistamaan silloin siitä pienen, pienen siivun, joten kyllä itekin teki mieli uudestaan vielä maistaa sitä kakkua. Kauppareissun jälkeen se julmasti kuskasi mut kotiin siivoomaan ja leipomaan ja lähti itse kaverin kanssa jalkapallopeliin. Karman laki, sillä se soitteli sieltä kentän laidalta että onkohan peli mahdollisesti siirretty kun ei näy pelaajia missään. Se peli oli peruttu lumisateen vuoksi, hih! Ite siivoiliin siis ja leivoin kotona ja puunasin kaikki uunin ritilätkin taas oikein kunnolla. Tuli aika hyvä fiilis, kun oli saanut puunattua koko pienen asunnon putipuhtaaksi ja kaapissa odotti herkullinen juustokakku.
Iltaa vietettiin lauantaina jälleen J:n äidin luona, kun sinne saapui myös J:n sisko ja veljen tyttöystävä. Ainoana miespuolen edustajana J ei kait ollut ihan riemuissaan seurasta, mutta kyllä se meidän kanssa pelas ristiseiskaa ja istui iltaa kahteen asti yöllä. J:n äippä muuten teki meille taas bruschettoja ja ai vitsi ne oli hyviä! Se laittoi tällä kertaa oikein reilun satsin valkosipulia niihin ja päälle laitettiin vielä sipulinmakuista Creme Fraichea vai mitäs ne herkut onkaan.. Namnam! 

Sunnuntaina vietettiin sitten niitä synttäreitä, jotka J oli itseasiassa järjestänyt. Lauantaina nimittäin illan aikana selvisi, että J oli kutsunut meidät äidin luokse synttärikahville ja illalla se oli kutsunut sitten meidän luokse J:n sukulaisia. Siirryttiin sitten kakku sylissä sunnuntaina äidin luokse kahvittelemaan ja voi, se oli ostanut mulle lahjan! Vaikka on pakko myöntää, että rakastan lahjoja niin en silti odottanut mitään lahjaa äidiltä nyt kun valmistujaisista on kulunut aikaa vasta viikko ja silloin sain jo ison lahjan. Mutta sain tosiaan ison paketin, jota avasin jälleen pikkumuksun innolla ja silmät loistaen. Sieltä paljastui Essencen punaviinilaseja sekä Braunin käsivatkain. Kaikkien näiden yksinasuttujen vuosien jälkeen kaapista uupui edelleen käsivatkain ja aina leipoessa piti kaivaa esiin yleiskone, jos halusi munia vaahdottaa tai muuta sekoitella. Ei ollut kovinkaan mieluisaa tiskata sitä isoa konetta aina käsin sitten leipomisten jälkeen. Ja lasit tulivat tarpeeseen sillä kaapissa ei ollut vasta kuin kaksi sarjan punaviinilasia. Kuohuviinilaseja on vaikka kuinka, mutta valkoviinilaseja vasta neljä ja samoin nyt punaviinilaseja neljä. Niillä pääsee jo hyvin alkuun :) J:kin antoi oman lahjansa siellä äipällä kahvitellessa, mutta sen paljastan vasta myöhemmin. Teki mieli hyppiä kattoon asti riemusta, kun paketin avasin ja tajusin mitä siellä oikein oli. Ihanaa! 
Illalla tosiaan palattiin vielä tänne kotiin ja keitettiin kahvit J:n sukulaisille. Tarjolla oli kakkua ja coctailpiirakoita munavoin kera. Suosittelen muuten pitämään Rainbown pieniä coctailpiirakoita pakastimessa vieraiden varalle, sillä ne valmistuu tosi helposti ja maistuu melkein jokaiselle kahvittelijalle. Sitten vain munia ja margariinia sekaisin niin helppo tarjottava on valmis. Kakkua oli myös tarjolla ja se katosikin lähes kokonaan jälleen vieraiden suihin eli ihan maukasta tuntuu olevan. Voisin kirjailla sen ohjeen tänne joku kerta, kun se on nyt pariin kertaan toimivaksi ohjeeksi todettu. Lahjoja tuli jälleen lisää vaikka kahvikutsu tuli todella lyhyellä varoitusajalla. Sain paaaaaljon herkkuja joilla saa taas palkita itseään työpäivän jälkeen.. tai sitten ihan vaan heti jo aamusta, tai päivällä. Kuka sitä kelloa katsoo, jos on herkkuja kaapissa. Sain myös ihanan mariskoolin hieman lilaan taittavana harmaana sekä kodinonni-nimisen kukan, jonka keskellä kurkistaa pieni tipu. Kasvi jonka jopa minä varmaan saan pysymään hengissä.

Kaiken kahvittelun ja herkuttelun jälkeen tiskasin nopeasti astiat ja siirryttiin J:n kanssa omalle sohvalle ihan kahdestaan katsomaan leffaa. Hetki yhdessä sohvalla ja minkä leffan J valitsi? Che - sankari. En ihan päässyt elokuvaan sisälle, mutta pääasia olikin varmaan oman murun kainalo ja hyvä mieli.

Toivottavasti kaikilla oli ihana viikonloppu ja ihanaa viikonjatkoakin sinne!  

ps. kodinonnen takana kurkistaa pomoilta saatu valmistujaislahja ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti