perjantai 27. huhtikuuta 2012

Herkkulettuja

Eilen oli jälleen herkkupäivä, kun kaupassa kierrellessä totesin että ihan oikeasti tekee mieli lettuja eikä mitään arkiruokaa. Siinä nopeasti sitten vaihdoin suunnitelmaa ja kasasin koriin herkkulettujen aineet ja palasin tyytyväisin mielin kotiin hellan ääreen. Tällä ohjeella on äärettömän helppo tehdä lettuja tai ohukaisia jos joku niin tykkää sanoa. Joskus selailin nettiä ohjettä etsiessäni ja tämä samainen ohje tuli vastaan monta kertaa niin pakkohan sitä oli testailla. Ohjeella tuli reilu kymmenen keskikokoista, muhkeaa lettua eli riittää hyvin kahdelle!  

Rahkaletut

1 prk rahkaa
3 kananmunaa
1dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa 
voita paistamiseen

Kaikki aineet vain sekoitetaan keskenään ja sitten taikinan annetaan turvota noin kymmenisen minuuttia. Saa olla pidempäänkin, ei ole niin tarkkaa. Sitten letut paistetaan voissa pannulla molemmilta puolilta kullanruskeiksi ja tarjoillaan hillon, jäätelön ja ehkä jopa kermavaahdon kera. Kannattaa muuten kokeilla myös vaahterasiirappia, se on erihyvää! 



Yksi asia, joka ohjeessa ei ollut mutta itse olisin sinne lisännyt on vichy. Jos taikinaan lisäisi tilkan vichyä niin siihen saisi vieläkin enemmän kuohkeutta ja näin olleen voisi saada aikaan myös ne ihanat pitsireunat! Ensi kerralla pitää muistaa kaupasta ottaa mukaan jotain BonAquaa tai vastaavaa.

Bongasin muuten kaupasta uutta hilloa ja oli kyllä todella hyvää. Kyseessä oli Drotninholmin Mansikka-vaniljahillo, jota ei ole ennen valikoimissa ollut. Samasta sarjasta olisi ollut myös Omena-vaniljahilloa mikä olisi ollut varmasti myös hitti mutta meillä J on allerginen omenalle, joten sen jätin kaupan hyllylle.

Nyt jatkan aamutoimia ja suuntaan sitten töihin nauttimaan päivästä. Toivottavasti tulee aurinkoinen sää! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti