torstai 19. huhtikuuta 2012

Rentoa Designia

Eipä ole paljon omasta elämästä tullut kirjoiteltua viime aikoina, kun on niin paljon kaikkea muutakin mistä kirjoitella. Viime viikon olin vielä ihan alusta loppuun asti töissä ja sitten J vei muutamana päivänä koneen mukanaan reissuun niin en ole senkään takia päässyt reaaliaikaisia kuulumisia jakamaan. Nyt kuitenkin vihdoin taas on kone turvallisesti kotona ja voin alkaa kirjoitella. 

Viikko meni kyllä niin nopeasti, että lauantaina pomon kanssa ihmeteltiin, että mitä viikon aikana oikein edes tapahtui. Eihän viikko nyt ihan täyspitkä ollutkaan, mutta silti se jotenkin katosi kuin tuhka tuuleen. Töissä oli kivaa ja aika kului hyvin. Iltaisin onkin sitten oikeastaan ollut ohjelmassa pyykkäystä ja rentoilua. J:llä oli lomaviikko, mutta sen loma meni oikeastaan lukiessa, koska se on nykyään aikuisopiskelija. Se sitoutuu kyllä kunnioitettavalla tavalla siihen kouluun. Pääsiäisenäkin se meni isänsä toimistolle päiväksi istumaan ja lukemaan. Pakko myöntää, että itsestäni en moista suoritusta olisi saanut aikaiseksi millään kouluaikana. 

Viikolla olisi ollut yhden uuden liikkeen avajaisetkin, mutta juuri sinä iltana oli sitten menoa ja meininkiä niin jouduin jättämään ne välistä. Olisin erityisen mielelläni poikennut avajaisissa kurkkaamassa tarjontaa, mutta se sitten jäi. Liike on siis muutaman pienen yrityksen/yrittäjän yhteinen tila jossa jokaisen tuotteet pääsevät esille hienoihin tiloihin, mutta kuitenkin jokainen toimii omillaan itsenäisinä yrittäjinä. Valikoimassa on käsityönä tehtyjä  vaatteita ja asusteita sekä sisustustavaroita. Itseäni erityisesti kiinnostaa Rento Design -niminen yritys, joka muun muassa valmistaa vanhoista lehdistä esimerkiksi laukkuja ja kännykkäpusseja.  Yrityksen omilla sivuilla kuvaillaan liikkeen ideaa näin: 

"Rento Design tarjoaa Sinulle urbaania muotia ja sisustusta. Haluamme tarjota Sinulle itse suunnittelemiamme tuotteita, koska uskomme, että voisit pitää niistä. Mottomme onkin: Because we like it, so will you! Tuotevalikoimastamme löydät väriä ja musta-valkoisuutta, huumoria ja vakavuutta sekä eettisyyttä ja ekologisuutta."

Valikoimassa on siis niin t-paitaa, sisustusjulisteita, kirjekuorilaukkuja kuin tiipussejakin! (Tii on siis se jonka päältä golfissa lyödää aloituslyönti ;) Itse olen eniten ihastunut yksinkertaisiin sistustustauluihin, joita liikkeessä ja sen verkkosivuilla myydään. Samoin kirjekuorilaukut jollain lailla houkuttelevat, koska niissä on ihania kuoseja. Lehdet joista tuotteita tehdään ovat siis todellakin suhteellisen uusia trendilehtiä, joista kuvat ovat joten ei tarvitse pelätä, että kohta kainalossa mukana kulkee vuoden -68 Anna-lehden ruokaohjepalsta. Sivuilla selaillessa löytyy muuten monia ihania lahjaideoita, kuten jo se aiemmin mainittu tiipussi. Ainakin itse voisin käydä hakemassa sellaisen parille todelliselle golffarille. 
Kuvat: Rento Design

Kannattaa käydä kurkkaamassa Rento Designin nettisivut: www.rentodesign.fi ja tutkia valikoimaa sillä siellä on monia kivoja tuotteita. Ja mikä parasta niin samalla tukee käsityötä ja voi ajatella myös eettisyyttä ja ekologisuutta, joka usein jää hieman taka-alalle kun laukuista ja muista asusteista puhutaan. Liikkeessä on siis myynnissä myös bangladeshilaisten naisten valmistamia laukkuja, joiden myynnillä tuetaan näiden naisten kouluttamista ja toimeentuloa.

Mukavaa torstaita ja shoppailun iloa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti