torstai 8. maaliskuuta 2012

Valmistujaiset lähenee

Valmistujaiset lähenee kovaa vauhtia ja pitäisi siis alkaa suunnittelemaan ihan toden teolla, että mitä siellä oikein aion tarjota. Juhlat on tarkoitus viettää äidin luona, koska siellä on hyvin tilaa vieraille ja kunnon kokoinen keittiö, jossa valmistella ja laittaa esille tarjottavia. Ja jostain syystä se äiti on kait hieman haaveillutkin, että juhlat siellä vietettäisiin.

Vieraslistalla on tällä hetkellä noin parikymmentä nimeä. Mukana on tätejä, setiä ja J:n äiti sekä tietysti upeat pomoni. Lukumäärään kuuluu siis jo oma porukkakin eli pienet juhlat vain tiedossa omalla porukalla. Ihan kiva pitää sellaiset pienet ja rennot kahvittelut herkkujen kera. Leivottaviakaan ei tarvitse ihan yö myöhään uunin edessä valvoa, kun saa leipoa ihan iisin määrän niitä leivonnaisia ja herkkuja.
Olen hieman jo suunnitellut tarjottaviani, mutta täysin valmis lista ei vielä ole. Pöydässä pitäisi olla omasta mielestäni paria suolaista purtavaa ja mukana voisi olla vaikkapa salaattiakin. Salaatteja kun on niin monenlaisia ja niistä saa aika ihania herkkuja, kun hieman näkee vaivaa. Tein veljeni yllätyssynttäreille muutama vuosi takaperin ylikypsästä kinkusta hedelmäisen salaatin ja se oli kyllä hitti. Omenat ja rypäleet sopivat loistavasti tasapainottamaan vahvaa kinkkua ja majoneesia. Ajattelinkin, että voisin ehkä sitä samaa salaattia tarjoilla nytkin. Toinen idea, joka on pyörinyt mielesässäni on suolaiset tuulihatut joista saa loihdittua aika monen makuisia. Niitä myös saisi tehtyä suuremmankin määrän kerralla kätevästi ja ne ovat helppoa naposteltavaa juhlissa. Ideoin täytteeksi joko herkkuani kylmäsavulohta tai katkarapua. Näin olisi siis hieman lihaa ja mereneläviä tarjolla. En nyt oikein tiedä, että onko nämä kaksi vaihtoehtoa riittävät suolaisiksi. Omasta mielestäni pitäisi keksiä ehkä vielä joku kolmas tähän rinnalle..

Makeaksi tarjottavaksi olen ajatellut juustokakkua, ehdottomasti! Juustokakut on niiiiin hyviä ja niitäkin saa varioitua aika kivasti. Mietinkin pitäisikö yllättää ja tehdä paria eri makua juustokakuista. Ne kuluvatkin varmaan ihan hyvin, koska ovat aika monen suosikkeja. Itse skippaan kermakakut ihan suosiolla omista tarjottavistani, koska en todellakaan ole niiden ystävä ja ne taitaa olla jo aika menneen talven lumia :) Nykyään on aika paljon tarjolla kaikkia herkullisia juustokakkuja ja liivatekakkuja kermakakkujen tilalla ja kelpaa itselleni paremmin kuin hyvin! Voisin tarjoilla omissa juhlissani vaikka ihan perinteistä juustokakkua ja toisena jotain maustettua kuten valkosuklaa-juustokakkua tai marjoilla kuorrutettua juustokakkua (olispa kesä ja saisi torilta tuoreita marjoja!). Tai sitten olen ovela ja yhdistän marjat ja valkosuklaan!
Kuvat: Weheartit.com
Kakkujen rinnalle ajattelin, että voisin tehdä ainakin marenkeja. En ole jostain kumman syystä ikinä edes koittanut tehdä niitä vaikka ovat ilmeisen helppoja tehdä ja hyviä ne ainakin ovat. Niitä voisi laitella kulhoon esille ja ne olisivat helppoja naposteltavia vieraille. Mutta muuta makeaa tarjottavaa en ole oikeastaan vielä keksinyt ja nyt  onkin sitten pohdinta päällä. Minkä verran erilaisia tarjottavia pitäisi olla? Minkälaisia tarjottavia? Missä suhteessa makeaa ja suolaista?

Pitääpi varmaan ottaa puhelin käteen ja soitella äidille neuvojen toivossa. Se on kyllä vielä hieman siellä kermakakkukaudella, mutta kyllä siltä silti aina hyviä neuvoja saa. Ja ehkä siltä voisi pyytää hieman apuakin leipomisen kanssa :)

ps. miksi tuulihattuja kutsutaan englannissa tai jenkeissä!? Onko niitä siellä?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti