maanantai 5. maaliskuuta 2012

Suunnittelua

Uusien asuntojen katsominen ja etsiminen saa aina käyntiin ihanan sisustusbuumin ainakin allekirjoittaneessa ja nyt se on jälleen iskenyt! Ollaan käyty etsimässä meille uutta ja isompaa asuntoa jossa olisi meille ja eläimille hieman enemmän tilaa jotta ei tarvitsisi olla ihan koko ajan nenät tai selät vastakkain. Olisi paikka, jossa on omaa rauhaa ja eläimillä olisi enemmän vapautta juosta (lue: rallin muodossa tuhota kämppää). 

Hakusessa olisi tilava kaksio tai mahdollisesti kolmio ja mielellään saunallinen asunto. Parveke on plussaa ja tietenkin pitää olla siistit laminaatit lattiassa ja siistit seinät. Viimeksi käytiin siis katsomassa kolmiota, jossa olisi neliöitä vajaa 80 ja parveke löytyy. Asunnossa ei ole saunaa, mutta J alkaa olla valmis luopumaan siitä haaveesta tällä erää sillä on suhteellisen vaikea löytää siistiä ja kohtuuhintaista asuntoa johon saisi viedä eläimiä. Ymmärrän kyllä omistajien pointin, sillä itsekin miettisin kahteen kertaan jos olisin vuokranantajan ominaisuudessa asuntoa markkinoimassa. Mutta mielestäni kuitenkin voisi asiasta edes keskustella ja miettiä että ei ne kaikki eläimet tee asioitaan sisälle ja revi tapetteja seinistä. Kyllä me eläimen omistajatkin tarvitsemme asuntoja ja myös ihan siistejä sellaisia. Ei ole mukavaa tulla leimatuksi kertaheitolla vain sen takia, että kertoo omistavansa lemmikkejä. 

Noh, se eläimistä. Kolmiosta oli puhe ja tarkoitus oli mainita sen keittiöstä josta aiemmassakin tekstissä jo kerroin. Se on aika karmeassa kunnossa ja epäilemme että se on jopa ihan alkuperäisessä kunnossa. Talo on varmaankin useita vuosikymmeniä vanha ja voi siis vain kuvitella miltä siellä näyttää hajonneiden kaapinovien keskellä. Laatat olivat valkoisia ja välissä komeili ruskea sauma-aine. Alakaapit olivat sinapinväriset ja yläkaapit valkoiset. Hella sentään oli uusittu viime vuonna ja tiskikone vaikutti ihan uudelta. Otimmekin asunnon omistajaan yhteyttä (asuntoa esitteli siis nykyiset asukkaat, koska omistaja ei asu samalla paikkakunnalla) ja ehdotimme että remppaisimme hieman asuntoa. Vaihtaisimme keittiön kaapistojen ovet uusiin ja uusisimme tasot ja mahdollisesti myös välitilan laatoituksen. Omistaja ei ollut kauhuissaan ideasta vaan otti sen positiivisesti vastaan kuten arvata saattaa (nostaisihan se asunnon arvoa tulevaisuutta ajatellen) ja palaamme hänen kanssaan asiaan vielä piakkoin. Meillä on onneksi sellainen etu, että J:n isä on ollut ikänsä rakennusalalla ja muutenkin porukasta löytyy osaavaa väkeä joten työmiehiä olisi ihan omasta takaa. Lähinnä siis on kyse siitä kuka kustantaisi ja mitä. 

Vaikka asunnon suhteen ei ole vielä mitään varmaa niin en voinut olla innostumatta ja aloinkin hieman pohtia millaisen keittiöstä haluaisin jos sen saisin uusia. Totta kait on ajateltava edullisia ja ajattomia ratkaisuja ja niin koitin myös tehdä. Kannattaakin pitää mielessä tälläisissä tilanteissa ylijäämävarastot, joista saa laadukasta tavaraa hyvään hintaan ja tietysti Ikeasta saa ihan hyviä tavaroita tietyillä osa-alueilla. Hetken ideaa pyöriteltyäni aloin pohtimaan seuraavanlaisia vaihtoehtoja mielessäni:

Kuvat: domus.fi, alacartekeittiöt.fi, iskukeittiöt.fi
Olen ihastunut keittiöihin joissa on tummat alakaapit ja valkoiset yläkapit tai sitten ei yläkaappeja lainkaan. Ne tuovat tilaan hieman syvyyttä ja eloa olematta kuitenkaan liian raskaat. Vuokranantajan kannalta paras vaihtoehto olisi varmastikin kokonaan valkoinen keittiö, joka on aina varma. Valkoiset keittiöt ovatkin tyylikkäitä, kunhan niissä on jotain jujua. Kromiset vetimet ovat aika ehdottomat mielestäni ja yksi hyvä tehokeino on puunvärinen työtaso keittiössä. Työtasot ovat suhteellisen edullisia ja ne on helppo ja nopea vaihtaa uuteen tarvittaessa. Ratkaisu ei olisi siis kovin kallis tai radikaali. Ja sitten yksi vaihtoehto tuoda eloa keittiöön on tietysti kaunis laatoitus välitilassa. Laatoittaminen on kuitenkin aina aika iso homma, joten sen kanssa täytyy olla tarkkana ettei räväyttele ihan mielinmäärin. Asunnon vaihtuvat asukkaat kun pitää kuitenkin pitää mielessä koko ajan. Vaihtoehtoina olisi siis jotain neutraalia väritystä tai vaihtoehtoisesti voisi leikitellä vaaleilla tai jopa valkoisilla laatoilla joiden muodossa tai ladonnassa olisi se juju. Ei laattojen onneksi tarvitse aina olla niitä 10x10cm neliöitä.

Kollaasista puuttuu eräs idea, johon itse olen ihastunut keittiöissä eli välitilan lasilevy. Pinta olisi tällöin helppo pitää puhtaana ja  se olisi siistin näköinen vuosia. Mieleen tulikin, että voisiko asunnon nykyisen välitilan laatoituksen maalata laattamaalilla ja sen jälkeen perinteiseen tyyliin kiinnittää päälle lasilevyn. Keino voisi olla aika edullinen ja siisti. En vain tiedä onko sillä merkitystä, että seinä paksunisi muutamalla millillä?

Viimeisenä tietysti kollaaseista pitää mainita kromi, kromi sekä kromi. Olen hullaantunut kromiin, kun puhutaan keittiön yksityiskohdista. Ja se onkin pitkään ollut suosittua keittiössä niin kuin muutenkin asuntojen sisustuksessa. Tyylikästä ja viimeistellyn näköistä jälkeä ja sopii mielestäni erittäin hyvin nuorekkaaseen asuntoon. Nykyisessä asunnossani on puiset vetimet keittiössä ja kromisilla vetimillä keittiöstä saisi kummasti raikkaamman näköisen ja nuorekkaan. Omistajalle vaan vink, vink!

Nyt kun olen taas alkuun päässyt niin en malttaisi lopettaa. Haluaisin alkaa miettiä sisustuksen värimaailmaa ja kaikkia kivoja yksityiskohtia. Ei se kuitenkaan ole yhtään sanottu, että meillä on vielä uusi asunto ja kaiken kukkuraksi siihen kaikkeen sisustamiseen tarvittaisiin hieman rahaa, ylläri ylläri! Noh, rauhoitutaan siis ja katsotaan mitä tuleman pitää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti