maanantai 19. maaliskuuta 2012

Sunnuntain sapuskaa

Eilinen päivä mateli iltapäivään asti ja sitten ilta katosi kuin salamana. J heräsi jo aikaisin, mutta itse nautiskelin ja  pyörin sängyssä kymmeneen asti väsyneenä. En ollut kummemmin valvonut lauantai-iltana, mutta uni maittoi silti oikein erityisen hyvin. Nälkä kurni heti ylösnoustessa, mutta eihän tässä kämpässä mitään syötävää oikein tuntunut olevan. J:ltä uupui kahvimaidot ja leipää ja itse olisin kaivannut hedelmiä tai jogurttia. Ja yksi mitä teki jälleen kerran mieli oli puuro! Olen alkanut himoitsemaan ihan perus puuroja jostain syystä ja pitääkin varmaan niillä täydentää ruokavarastoja, kun saahan niillä kätevästi ja tehokkaasti nälän pidettyä loitolla pidemmänkin aikaa. 

No, J päätti kuitenkin lähteä aamupalatarvikkeita hakemaan, mutta 2,5 tunnin odottelun jälkeen soittelin sille ja paljastui että se on aamukahveillaan veljensä luona. Argh! Mikä on ärsyttävämpää kuin se, että J sanoo käyvänsä jossain nopeasti ja parin tunnin päästä selviää että se istuskelee rauhassa kaverinsa tai äitinsä luona. Näissä tapauksissa se vielä yleensä vastaa puhelimeen ovelasti, että on juuri lähdössä. On mun mielestä reilua ilmoittaa missä oikeasti menee ja mikä on aikataulu, mutta toisille se oo niin justiinsa. J on yksi niistä...

No mutta en saanut siis ikinä niitä aamupalatarvikkeita, joten kaivoin pakastimen jäälohkareiden keskeltä esille pussillisen koktailpiirakoita. En ole pitkään aikaan syönyt niitä ja ne olikin aikas herkkua. En tosin uittanut niitä margariini-maitoseoksessa, kuten pussissa vinkattiin, mutta ensi kerralla voisi kokeilla. 20 minuuttia uunissa ja pellillä odotti höyryäviä ja rapeakuorisia herkkuja, jotka oikein huusivat margariininokaretta päälleen. Piirakat menivät parempiin suihin ja J:kin ehti itseasiassa apajille :).

Ilta kului J:n äidin luona herkutellen. Tehtiin siellä yhdessä bruschettoja, halloumi-salaattia ja paistettiin siihen kylkeen myös kanapihvejä. Häpeän myöntää, mutta en ollut ikinä aiemmin maistanut tai saatika tehnyt halloumijuustoa missään muodossa, mutta se oli hyvää! Aion todellakin kesällä grillailla sitä ja nyt keväälläkin se eksyy varmasti useammankin kerran pannuun. Kaikkea kannattaa kyllä kokeilla ja maistaa :) Salaatti koostui parista eri salaatista, rypäleistä, paprikasta, kurkusta, punasipulista, hunajamelonista sekä herneenversoista. Aika simppeliä ja maukasta.
Bruschettojen päälle tehtiin ihan klassinen tomaatti-basilika kuorrute. Molemmat aineet silputtiin hienoksi ja sekaan valutettiin öljyä. Leivät käänneltiin kuumassa pannussa, jossa oli öljyä ja valkosipulimurskaa. Sitten vaan leivät lautasille, täyte päälle ja leivät kruunattiin vielä pippurilla ja suolalla sekä tietysti öljyllä. Oli kyllä aikas herkullisia bruschettoja sanon minä. Salaatin ja bruschettojen kanssa oli sitten tarjolla vielä leipäjuustoa ja tuoretiskistä ostettua todella maukasta brie-juustoa, joka oli viedä kyllä kielen mennessään!   
Ruoanlaittoa virvoitti raikas Fiesta Del Sol -niminen valkoviini. En ollut aiemmin tätä valkkaria maistanut, mutta oli kyllä ihanan kesäinen ja raikas. Alkon sivuilla oli pakko käydä kurkkaamassa ja siellä kuvailtiin viiniä puolimakeaksi, keskihapokkaaksi, pirskahtelevaksi, hedelmäiseksi, kevyen persikkaiseksi ja hennon sitruksiseksi. Tuli ihan kesä mieleen jo ensimmäisestä suullisesta ja sehän on aina positiivinen asia! 

J:n äiti taikoi näiden herkkujen päälle meille vielä jälkkärin mustikoista, mansikoista ja rahkasta. Makeudeksi hieman taloussokeria ja vaniljasokeria niin pakko oli syödä kaksi annosta, kun ei vaan osannut lopettaa. Ilta jatkui sitten vielä toisen valkoviinipullollisen ääressä, kun juteltiin terveellisestä ruoasta ja siitä miksi nykyajan lapset opetetaan syömään niin paljon valmisruokia ja herkkuja. Aika harmillista..

Oli kyllä todella täyttävät ja suuhunsopivat ruoat eilisellä ja mukava ilta muutenkin ja hieman mietityttää pitäisikö tänään käydä vielä uudelleen siellä syömässä loppuja pois ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti