tiistai 6. maaliskuuta 2012

Asunnosta

Asuntosuunnitelmat etenee eli omistaja on nyt suostunut kustantamaan meille uudet keittiön kaapistot ja tasot jos haluamme hänen asuntoonsa muuttaa, jei! Meidän oli tarkoitus mennä sinne asuntoon torstaina mittailemaan ja suunnittelemaan. Oli sovittu, että  tehdään sille kustannusarvio siitä mitä se remppa tulis maksamaan, mutta se olikin itse kurkkinut kaapistojen ja tasojen hintoja ja on nyt siis valmis kunnostamaan asuntoaan. 

Eilen illalla iski pieni paniikki. Ajattelin, että millä ihmeellä pääsen eroon nykyisestä asunnosta mahdollisimman pian ja millä ne kamat oikein roudataan taas? Millä sitä taas alkaa alusta asti suunnittelemaan minibudjetilla itselleen asuntoa niin, että siitä tulisi oman kodin tuntuinen? Mitenhän eläimet oikein taas sopeutuu ja mitä tutut tykkää asunnosta? Mitäs kun meillä ei vieläkään ole sitä saunaa josta ollaan haaveiltu?  Veljen ja sen tyttöystävän muutto olisi samana päivänä kuin meillä eli mistä riittää kantajia molemmille? Tajusin siinä näitä pohtiessani, että sama paniikki iskee aina kun pitäisi muuttaa. Pelkään ilmeisesti muuttamista vaikka se tarkoittaa yleensä vaan eteenpäin menemistä. Kun etsin ensimmäistä ihka omaa asuntoani vieraasta kaupungista niin puhkuin intoa ja iloa. Sitten kun olin varteenotettavassa asunnossa ja vuokraaja tarjosi sopimusta niin meinasin jäätyä siihen paikkaan. Illalla vielä kotona kauhuissani mietin, että olenko todella muuttamassa ja mitä siitä oikein tulee. Sama homma on käynyt sen jälkeenkin. Tämänkin asunnon kanssa pohdin ihmeen pitkään. Mikä siinä oikein kauhistuttaa!? 

"Kuka sitä kotoaan haluaisi pois lähteä?" En todellakaan tiedä kuinka yleinen kyseinen sanonta on, mutta meillä sitä on käytetty jo iät ja ajat. Ja niinhän se onkin, että on se aina aika hyppy omasta turvallisesta kodista lähteä laatikoiden kanssa keskelle tyhjiä seinä ja laatikkokasoja. Ottaa aina aikansa ennen kuin siitä asunnosta todella tulee KOTI. Tästä asunnosta tuli koti oikeastaan vasta sitten, kun olin löytänyt melkein vuoden etsinnän jälkeen sopivat koristetyynyt sohvalle ja ihana matto vihdoin saapui postiin. Pompin pitkin asuntoa, kun olin saanut maton lattialle, niin onnellinen olin viimeisestä silauksesta. Mutta siis aika pitkään meni ennen kuin koti oli syntynyt. Nyt pitäisi ilmeisesti vaan taas kerätä ajatuksensa ja hypätä tuntemattomaan. Kyllähän siitä uudestakin asunnosta koti tulee ainakin ajan kanssa. Tyhmäksi tuntee itsensä ihminen, kun tälläisten asioiden kanssa joutuu painimaan :D

Vaikka kuinka jännittäisin muuttamista ja uusia asuntoja niin en voi mitään, mutta haaveilu sisustamisesta alkaa samantien kun asioista puhutaan. Tälläkin kertaa aloin pohtia värejä ja suunnitelmia jo oikeastaan ennen kuin olimme edes nähneet koko asuntoa. Kuinkas hullua se sitten on? Ja nyt kun asiat etenee niin innostus ja suunnitelmat vain kasvavat.

Keittiötä suunnittelinkin jo aiemmassa postauksessa, koska se on aika ensisijainen asia joka uudessa asunnossa laitettaisiin kuntoon. Samalla kuitenkin aloin pohtimaan jo olohuoneen värimaailmaa ja tyyliä ja teinkin Polyvoressa nopeasti kollaasian ideoitteni pohjalta.
Kuva: Polyvore.com
Olen jostain syystä ihastunut ja rakastunut ruskeaan sisustamisessa ja erityisesti suklaiseen ja lämpimään ruskean sävyyn. Ajattelinkin, että voisi olla kiva hankkia ruskea sohva ja sen ympärille sitten hieman väriä esimerkiksi tyynyjen muodossa ja tietysti sitä kromia pitää olla. Valaisimissa ja kehyksissä kuten myös peilin kehyksiin sopii mielestäni kromin väri. J pitää isoista kanvaasitauluista ja erityisesti mustavalkoisista sellaisista ainakin tietääkseni, joten olisi ihana löytää joku asuntoon sopiva, hieman kookkaampi kanvaasitaulu. Niitähän saa muuten teettää omastakin kuvasta, joten olisi varmaan aika loistava ylläri teettää taulu jostain kivasta kuvasta. Pitäisi vaan löytää tarpeeksi korkealaatuinen kuva, jotta suurennos onnistuisi.

Kaiken kaikkiaan haluaisia olohuoneen olevan kotoisa ja kutsuvan oloinen. Sellainen lämmin ja muhkea sohva keskipisteenä ja sen ympärillä sitten harkitusti tavaroita ja värejä. Tunnustan olevani hieman hamstraaja ja pöydille ilmestyy ohimennen aina lisää koriste-esineitä tai tuikkuja, mutta nyt olen alkanut opettelemaan hieman yksinkertaisempaan tyyliin (helpottaa muuten siivoustakin, kun on vähän tavaraa pöydillä ;) ja koitan pitää linjasta kiinni jatkossakin. Tyylillisesti haluaisin yksinkertaista, nykyaikaista yhdistettynä vanhaan ja skandinaavisuus on myös kaunista. Romanttisuus ja maalaistyyli tai boheemit vaikutteet saavat jäädä kyllä omalla kohdalla sisustuskirjojen sivuille.

Ahdistusta ja intoa siis ilmassa. J on rauhallinen kuten aina ja minä pompin pitkin kämppää kun mietin mitä tehdä. Onneksi on edes toinen meistä rauhallinen ja järkeilevä, että homma pysyy kasassa :) Tämän viikon aikana on päätökset tehtävä ja sitten tiedetään missä osoitteessa sitä ensi kuussa synttäreitä vietetään! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti