tiistai 20. maaliskuuta 2012

Testing testing

Mitä ihmettä, valmistujaiset lähenee ja mitään ei ole oikeastaan tehtynä niiden eteen. No kutsut on lähetetty ja sain varmistuksen, että saan astioita lainaan tarvittavan määrän joten jotain sentään. Tarjoiltavat on aikalailla jo selvillä, mutta hiukan vielä mietityttää kokonaisuus. 

Päätös on siis tehty ja teen tarjoiltavista pääosin suolaisia ja makeaksi tarjottavaksi teen vain juustokakun ja marenkeja. Tällä hetkellä tarjoiltavat ovat seuraavat: kylmäsavulohirullia, porojuustoa ja hapankorppuja, joko ylikypsästä kinkusta tehty majoneesisalaatti tai sitten halloumi-tuoresalaatti, suolaiset tuulihatut ja Ehkä tonnikalapiirakkaa.. Aika auki on siis vielä lista, mutta sitä kootessani huomasin, että vaihtoehdoissa ei ole lainkaan kasvisvaihtoehtoa. Tiedän tosin ettei vieraissa ole yhtään kasvissyöjää, mutta olisi se kait ihan kohteliasta silti antaa vaihtoehto. Puhuttiinkin pomoni kanssa töissä yksi päivä suolaisista tuulihatuista ja kuin taikaiskusta se ehdotti samaa täytettä niihin kuin olin jo itse kaavaillut eli aurajuustoa, päärynää ja tuorejuustoa. Raikasta ja ilman lihaa. Aika vahvasti alan kallistua tämän vaihtoehdon puoleen. TOSIN kysyin kerrankin veljeltäni, että mitä se laittaisi niiden sisään jos sille annettaisiin edes pieni mahdollisuus vaikuttaa ja vastauksena oli poro. Pororouhetta on kyllä kaapissa sen verran, että sitä riittäisi sekä juustoon että tuulihattuihin, mutta saa nyt nähdä. Kauhean vaikeata! 

Vaikka olen innoissani tuulihatuista ja niiden teosta niin en kuitenkaan ole koskaan itse niitä itseasiassa tehnyt. Olen syönyt niitä ja kuullut kuinka helppo niitä on valmistaa suurelle määrälle kerralla ja siksi niihin nyt olen päätynyt. On aina virhe lähteä kokeilemaan uusia reseptejä juuri juhlapäivänä joten viikolla kaivoin kaapin uumenista muutaman kananmunan ja jauhoja ja päätin kokeilla tuulihattujen valmistamista. Kolusin nettiä läpi etsiessäni hyvää ohjetta tuulihatuille ja päädyin Kinuskikissan ohjeeseen, joka vaikutti hyvältä ja oli saanut kehuja. Ohjeesta olisi tullut jopa 40 tuulihattua, mutta puolitin ohjeen ja tein vain pellillisen niitä palleroita. 


Tein taikinasta suhteellisen pieniä nokareita pellille, mutta ne turposivatkin uunissa uskomattoman paljon ja näin ollen lopputuloksena oli melko kookkaita pyöryköitä. Omat tuulihattuni eivät olleet aivan yhtä kiiltävän kauniita kuin Kinuskikissan ohjeessa, mutta taisin ainakin pitää muutaman minuutin liian pitkään niitä uunissa. En myöskään käyttänyt nyt koe-erässä pursotinta vaan annostelin taikinan kahden lusikan avulla, mutta ajattelin juhliin sitten pursotella ohjeen mukaisesti taikinan tähtifyllan lävitse kauniin lopputuloksen toivossa.  

Kun tuulihattumöhkäleet olivat jäähtyneet ja aloin tutkia jääkaapin sisältöä hieman tarkemmin niin huomasin ettei niihin ole oikein mitään täytettä. Kaapissa oli kuitenkin valkosipulimeetwurstia ja ruohosipulituorejuustoa joista sekoitin massan parin tuulihatun sisään. Maukkaita tuli ja tältä ne näyttivät:

Ihan kelpo suoritus jos minulta kysytään ja hyviltä maistuivat. Näitä todellakin siis tulee helposti paljon kerralla ja täytevaihtoehtoja on rajattomasti. Itse taidan kallistua siihen auraan ja päärynään :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti