perjantai 24. elokuuta 2012

Valkosuklaata ja mustikkaa

Mainostin leiponeeni pariakin eri mustikkaherkkua tässä yksi ilta ja nyt olisi vuorossa taas yhden loistavan ohjeen jakaminen. Ohje ei ole omani alkujaan vaan netistä sen löysin ihan sattumalta, kun tutkiskelin erilaisia leivonnaisia joihin voisi käyttää mustikkaa. Ohje on alkujaan Marien Sekasoppa-blogista ja se on kerännyt kiitosta muutamallakin eri sivustolla ja tässä vielä yksi lisää :) 

Tarjolla siis erittäin simppeli ohje muffinsseille: 

Valkosuklaa-mustikkamuffinssit

3 munaa
1 1/4 dl sokeria
100g margariinia
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
3/4 dl flora vanillaa
80g valkosuklaata
1 1/2 - 2 dl mustikoita

1. Sulata rasva ja anna jäähtyä.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 
3. Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe, vaniljasokeri.
4. Rouhi valkosuklaa hienoksi muruksi. 
5. Lisää taikinaan kolmessa erässä vuorotellen rasvaa, sihdaten jauhoja ja flora vanillaa. Sekoita lusikalla kevyesti käännellen sekaisin. 
6. Kääntele sekaan valkosuklaa ja sen jälkeen erittäin varovasti noin 3/4 mustikoista. 
7. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja ripottele pinnalle loput mustikat. 
8. Paista 200 asteessa noin 15 - 20 minuuttia. 

Tällä ohjeella sain nopeasti ja helposti aikaiseksi 16 keskikokoista muffinia, jotka olivat kyllä todella maukkaita. Itse tosin korvasin ohjeen flora vanillan Valion laktoosittomalla vanhan ajan vaniljakastikkeella ja se toimi ohjeessa ihan hyvin. Ensi kerralla voisin laittaa suklaata ehkä hieman enemmän tai sitten jättää sen aavistuksen isompiin paloihin koska nyt se ikäänkuin katosi uunissa. 


Tulee vesi kielelle kun katsoo näitä kuvia ja muistelee sitä ihanaa tuoksua, joka täytti asunnon näitä leipoessa. Enpä muistanutkaan kuinka helppoa ja hauskaa muffineiden leipominen oikein on. Hyllystä itseasiassa löytyy kirja ihan pelkästään muffiniohjeita täynnä niin pitääkin alkaa selata sitä, jos kokeilisi muitakin hyviä ohjeita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti