keskiviikko 15. elokuuta 2012

L'Aterier Macarons

Tällä neidillä oli nimpparit heinäkuussa ja äiti jälleen muisti ihanalla, pienellä lahjalla. Malttamattomana, jo itse juhlapäivänä kaarsin äidin kotipihaan ja kävin kurkkimassa missä lahja on mutta jouduin kuitenkin odottamaan vielä muutaman päivän. Enpä olisi osannut arvata lahjan sisältöä, mutta todella positiivisesti kyllä yllätyin kun paketin avasin. 

Äiti oli hankkinut lahjaksi talousvaa'an josta on kyllä suuri apu leipoessa. Jossain ohjekirjoissa kun annetaan mitat vain ja ainoastaan grammoina. Ja samalla teemalla lahja jatkuikin sillä sain ihanan pienen macarons-kirjan! Kyseessä on siis pienen pieni kirja, jossa käydään läpi vaihe vaiheelta niiden kaikkien tuntemien pienten, ranskalaisten leivosten valmistaminen. Kirja on alunperin ranskankielinen (L.Atelier Macarons) eli varmaan aika autenttinen on kirjan tekotapa kyseisissä leivonnaisissa. Pakettiin kuului myös pursitin muutamalla eri suuttimella homman alkuun laittamiseksi. 
Enpä ole ikinä ajatellut että näitä leivoksia voisi tehdä itse, mutta ohjeet läpi selattuani se vaikuttaakin helmpommalta kuin luulin. Vielä en ole päässyt kokeilemaan mutta ehkä tässä syksyn aikana tulee taas leivottua enemmän niin pääsen testaamaan. Kirjassa oli ohje muun muassa kahvimacaroneihin, kuinkas hyvältä ne kuulostaakaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti