sunnuntai 26. elokuuta 2012

Sokeria, mustikoita, sitruunaa, vaniljaa..

Lomalla tuli kokkailtua ja leivottua pariakin aikas maukasta herkkkua ja jälleen esille yksi lisää. Ohje on joskus löytynyt netistä ja sitä on muokattu matkan varrella eli en voi ottaa koko kunniaa itselleni. Kyseessä on mustikkapiirakka, jossa maistuu myös raikas sitruuna sekä herkkä vanilja. Nyt vielä kun on loistava mustikkasato metsissä odottamassa niin on oiva aika jakaa tämän nopeasti valmistuvan herkun ohje. 

Mustikkapiirakka

pohja
100 g voita
3 dl venhäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

täyte
mustikoita
1 prk vaniljatuorejuustoa
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua

1. Sekoite pohjan kuivat aineet keskenään.
2. Lisää joukkoon muna ja sulatettu voi ja sekoita varovasti yhteen. 
3. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. (Meillä käytössä pyöreä, jonka halkaisija noin 30cm)
4. Sekoita tuorejuustoon täytteen muut aineet yksitellen ja kaada täyte pohjan päälle. 
5. Ripottele pinnalle mustikoita oman maun mukaan. 
6. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. 


J tykkää kaataa kaikkien mahdollisten makeiden piirakoiden päälle vaniljakastiketta joten ostin piirakan seuraksi Valion laktoositonta Vanhan ajan vaniljakastiketta, joka oli vaahdotettuna itseasiassa todella hyvää. Useinhan mustikkapiirakassa pohjan teossa käytetään kaurahiutaleita vehnäjauhojen kanssa ja tässäkin pohjassa osan jauhoista voi siis korvata kaurahiutaleille. Muista silloin vähentään hieman vehnäjauhojen määrää. Niin ja pienen muutoksen saa myös korvaamalla sitruunan limellä. Niissäkin on hieman makueroa ja toiset ovat selkeästi enemmän limen kannattajia :) 

Herkullisia hetkiä ruudun toisellekin puolelle! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti