keskiviikko 22. elokuuta 2012

Pasta metsän kullasta

No niin eli jälleen yksi maukas ja veden kielelle nostattava resepti. Tälläkään kertaa en voi ottaa kunniaa tästä itselleni vaan kaikki kunnia menee pomolleni, joka reseptin paljasti. Netissä hetken selailtuani huomasin että samantyyppisiä ohjeita löytyy sivutolkulla, mutta kaikissa on jokin oma twistinsä. Niin tässäkin ja suosittelen kyllä kokeilemaan, mikäli on sienten ja pastan ystävä. 

Kantarellipasta 

kantarelleja
sipulia
aurinkokuivattua tomaattia
lihaliemikuutio
kermaa
(maizenaa)
parmesania
lehtipersiljaa
tagliatellea
pinjansiemeniä

1. Paahda kuivalla pannulla pinjansiemenet ja nosta sivuun odottamaan. Siemenet pysyvät kuumana kokkauksen ajan kun pidät ne pienessä hieman lämmitetyssä astiassa. 
2. Kuullota pannulla sienet, pieneksi hakattu sipuli sekä aurinkokuivatut tomaatit. (Mausta pienellä ripauksella suolaa ja pippuria.)
3. Murskaa pannulle lihaliemikuutiota ja lisää kermaa. 
4. Kiehauta vettä pastaa varten ja keitä paketin ohjeen mukaan. 
5. Suurusta kastiketta pienellä(!) määrällä suurustetta ja lisää mukaan parmesaania makua ja täyteläisyyttä tuomaan. 
6. Anna kastikkeen hetken aikaa maustua kasaan ja lisää ihan viime minuutilla hieman pienemmäksi hakattu lehtipersilja. 
7. Kokoa annos yhdistämällä tagliatelle, kantarellikastike sekä paahdetut pinjansiemenet ja nauti herkullisen viinin kanssa. 

J:kin piti tästä ruoasta todella paljon. Ensi kerralla pitää vielä käydä kysymässä tähän joku loistava valkoviini. Tällä kertaa me napattiin vain omasta kaapista mitä sattui löytymään mutta olisi se parempaakin voinut olla. Käyn lisäämässä tänne viinisuosituksen kun sellaisen käsiini vain saan. 

Herkkuhetkiä kaikille sinne ruudun toiselle puolelle! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti