sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Garnierin BB-voide

Uusin Trendi pamahti postiluukusta viikolla ja selasinkin sen yksi ilta lävitse kannesta kanteen. Kerrankin sain luettua koko lehden kerralla kun yleensä siinä menee monen monta päivää, ennen kuin kaikki jutut on tutkittu. Yksi lehden antimista oli Garnierin kovasti hehkutetun BB-voiteen näytepussi. Telkkarissahan on jo jonkin aikaa pyörinyt mainokset kyseisestä tuotteesta ja lehdissä on ollut mainoksia vaikka millä mitalla. Muutaman arvostelunkin olen lukenut, mutta jotenkin eteeni ei ole osunut yhtään kovaa hehkutusta kyseisestä voiteesta. 

BB-lyhennehän tule blemish balmista ja Garnierin omilla sivuilla hehkutetaan tuotteen olevan ylivertainen ihonhoidon innovaatio. Kokonimi on Miracle Skin Perfector (SPF15) ja sen luvataan hoitavan kaikkiaan viisi eri ihonhoidon ongelmaa yhden tuotteen avulla. Voiteen luvataan 1) häivyttävän 2) kosteuttavan 3) peittävän 4) heleyttävän ja 5) suojaavan ihoa. Alkuperäinen BB-voidehan on luotu saksalaislääkäreiden toimesta rauhoittamaan ihoa kuorintojen jälkeen ja hoitamaan epäpuhdasta ihoa. Itseäni parempi kosmetiikan tuntija eli Karkkipäivän Sanni kirjoitteli jo jokin aikaa sitten tekstin alkuperäisestä BB-voiteesta ja tiesi sanoa ettei nykyisellä tuotteella ole juurikaan mitään yhteistä alkuperäisen tuotteen kanssa. Päätin kuitenkin napata tuotteen testerin itselleni ja tutkia millaisesta tuotteesta on kyse.


Kuva: Garnier.fi
Puoli vuotta sitten saatika vuosi sitten en olisi voinut kuvitellakaan turvautuvani pelkästään sävyttävään kosteusvoiteeseen kaupungille lähtiessä. Nyt iho on kuitenkin lääkekuurin jäljiltä suhteellisen hyvässä kunnossa ja ajattelin että on sopiva aika testailla uusia tuotteita. Levitinkin yksi aamu tuotetta pestyille kasvoille ja olin hieman ihmeissäni, että mitä mieltä tuotteesta pitäisi olla. Ensimmäinen positiivinen huomio oli että kerrankin testerissä oli itselleni sopivaa Light-väriä ja toisekseen se ei ollut punapohjaista vaan enemmänkin harmaaseen menevää beigeä. Tuotettahan on siis vain kahta sävyä eli testerissä ollut Light sekä hieman tummempi Medium. Voide levittyi iholle erinomaisesti mutta kummempaa peittävyyttä en tuotteessa huomannut. Annoin voiteen vaikuttaa hetken ja lisäsin sitä uudestaan, jolloin huomasin että sitä on mahdollista hieman kerrostaa peittävyyden saamiseksi. Iho oli levityksen jälkeen hyvin kosteutettu ja tuoksu oli siedettävän mieto. Ei mikään hajustetun oloinen vaan ihan neutraali. Avitin tuotteen tehoa hieman peitevoiteella (Lancome Long Lasting Softening Concealer SPF12), jolla peitin tummat silmänaluset sekä poskien arpia. Tämän jälkeen iho oli jo aika mukavan näköinen mutta kiilteli aika lailla BB-voiteen jäljiltä ja päätin puuteroida kasvoni vielä ohuelti T-alueelta. Vielä hieman poskipunaa ja ripsiväriä ja olinkin aika tyytyväinen Garnierin luomukseen. Iho todellakin näytti kosteutetulta ja tuntui mukavalta.

Seuraavana päivänä testasin tuotetta uudemman kerran, sillä pienestä testeripussista riitti vaikka kuinka paljon tuotetta. Tällä kertaa kuitenkin lisäsin voiteen alle meikinpohjustusvoiteen, joka ei ehkä ollut kaikkien sääntöjen mukaista mutta sillä sain ihooni edellisenä päivänä kaipaamaani tasaisuutta. Nyt ihohuokoset eivät enää näkyneet niin selkeästi, mutta pohjustusvoide sekä BB-voide ovat niin ohukaisia että siltikin huokoset saattoi selkeästi erottaa. Muuten tein saman rutiinin eli käytin apuna hieman peitevoidetta sekä puuteria jolloin lopputulos oli kauniin kuulas. Iho suorastaan hehkui näiden tuotteiden yhdistelmästä. En oikein tiennyt enää oliko lopputulos todellakin niin tehokas vai olinko vaan niin innoissani että ensimmäistä kertaa saatoin olla niin kevyen meikin kanssa ulkona ja tyytyväinen ihooni. Iho oli kuulas ja tasasävyinen ja tuntui kuin kasvoilla ei olisi juuri mitään meikkiä.

Kaiken tämän jälkeen tuote oli ehkä kuitenkin vain keskinkertainen. Tämä siksi, että se lupaa mainoksissaan niin paljon mutta ei kuitenkaan oikein pysty täyttämään näitä lupauksiaan. Jos omaa kuulaan ihon niin tämä tuote on varmasti omiaan tuomaan pienen tasoituksen ihon sävyyn, mutta jos on tummempaa silmänalusta tai hieman arpia iholla niin tämä ei ole se one and only for you. En toki odottanut ihmettä, mutta silti saan olla tyytyväinen tuotteen tehoon. En ottaisi tuotetta ihan jokapäiväiseen käyttöön koska päivän aikana se ikäänkuin katosi kasvoilta mutta tämä voisi olla hyvä tuote mökkikassiin pieneksi avuksi. Ihan heti en mene täysikokoista tuubia ostamaan sillä minulla on vieläkin siinä testeripussissa voidetta jäljellä ja toinen testeripussi odottamassa mutta katsotaan miten käy. En itseasiassa edes tiedä paljonko täysikokoisella tuubilla on hintaa, joten en tiedä kuinka suhteessa se on tuotteen tehoon. Pitää kaiketikin muistaa kurkata seuraavalla kauppareissulla. Nyt vain testaillaan ja testaillaan :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti