tiistai 6. elokuuta 2013

Norm 69

Huoh, enää ei kannata edes koittaa selitellä näitä onnettoman pitkiä postausaikoja.. Tänään kuitenkin valtasin koneen itselleni ja päätin pyhittää hetken blogilleni. Paljon on tapahtunut sitten viime tekstin, yksi ulkomaanmatka on takanapäin, uusi asunto ja yksi sormuskin on saapunut koristamaan nimetöntäni. Tämän kaiken keskellä kesä on mennyt sellaista vauhtia että ihan pelottaa! 

Nyt kuitenkin suunnataan hetkeksi ajatukset tähän hetkeen ja siihen kriittiseen faktaa että meillä ei ole täällä uudessa asunnossa vielä juurikaan kalusteita. Muutimme siis J:n kanssa yhteen heinäkuun alusta ja meidän kahdesta pienestä kaksiosta ei oikein riittänyt tavaraa täyttämään nykyistä yli 100 neliön asuntoamme ja huonekalujen mittasuhteetkin ovat hieman väärät. Tälläkin hetkellä istun kahden hengen baaripöydän äärellä ja pohdin uusia sisustusvalintojani. Tällä hetkellä päälimmäisenä listalla on ruokailutilan kalusteet.

Pöytä ja tuolit on itse asiassa ruokailutilaamme jo valittu mutta niitä ei ole vielä tänne ostettu. Valaisin sen sijaan on tuottanut pään vaivaa jo useammalle päivälle. Tänään kuitenkin selailin Zalandon valikoimaa ja mitä sieltä löysinkään; Normann Copenhagenin Norm 69 -lamppu oli laitettu mukavaan alennukseen ja taisinpa löytää lisäksi yhden 10,- arvoisen alennuskuponginkin. Niinpä tälle 2000-luvun klassikoksi muodostuneelle valaisimelle jäisi kokonaisuudessaan hintaa enää 74,95,-! Ongelma tässä on se että olin etsimässä jotain ilmavaa valaisinta jonka takaa näkyisi hyvin ruokailutilan päätyseinään suunnittelemani taulu. Norm 69 sen sijaan jättäisi varjoonsa kaikki taulut ja koristeet ja ajaisi näyttävän sisustuselementin virkaa.  Alla hieman kuvaa havainnollistamaan tätä tilannetta: 

kuvat: google.fi, ellos.fi
Tuleva pöytämme on siis korkeakiiltovalkoinen ja hyvin yksinkertainen. Kaveriksi pöydälle hankimme Ikean Tobias-tuolit harmaana jotka ovat yllättäen hyvät istua sen lisäksi että ne näyttävät hyvältä. Kuvassa vasemmalla Ellokselta löytämäni ihanan kevyt valaisin, joka on ollut mielessäni ennen Norm:in astumista kuvaan. Toisaalta mietin että voisin jättää taulun seinästä pois ja sävyttää seinän kauniin harmaaksi jolloin se korostaisi upeasti pöytää ja Normann Copenhagenin valaisinta? Ehkä valkoinen pöytä ja ylläoleva Elloksen valaisin olisivat jo liiankin vaalea yhdistelmä omaan makuuni.. 

Onko antaa apua tähän suuren suureen ongelmaani?

1 kommentti: